Nea Radio

Vinsjan på kaia for fulle hus:

Road movie for scenen

Road movie: Regissør og manusforgatter Arnulf Haga, beskriver Vinsjan på kaia som en road movie for scenen. Foto: Anne Gundersen

Arnulf Haga dykker ned i DDEs univers, sammen med et ensemble bestående av både amatører og profesjonelle. Resultatet er slående.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2020 kl 12:36

Vinsjan På Kaia spilles for fulle hus i Vannvikan kino. Eller så fulle som de har lov til å være i disse tider. Regissør og manusforfatter Arnulf Haga er svært fornøyd med den oppsetningen det har blitt.

– Dette er virkelig et flott ensemble, sier han om besetningen som består av medlemmer av Rissa ungdomslag og profesjonelle aktører.

– Denne forestillingen har blitt noe helt spesielt og det er alle veldig lykkelige for.

Grunnen til at Haga valgte DDEs univers, er at dette er et av Norges mest populære live band. Det var Frode Haugmarks ide` og Haga tente straks på den.

– Stykket ble først satt opp i 2014. DDE var til stede og ble svært beveget av det de så.

Saken fortsetter under bildet

Trekantdrama: Vinsjan på kaia handler om Ronja (Siri Kristine Størseth)(t.v), Karoline (Anna Maria Nessemo) og Jannis (Lavrans Haga). De tre profesjonelle skuespillerne i hovedrollene gjør en formidabel jobb som det dramatiske trekløveret. Foto: Anne Gundersen

Haga sier at han ikke kjente videre til DDes musikk, men fikk fort følelsen av hva dette burde handle om.

– Derfor skrev jeg denne historien som handler om Ronja (Siri Kristine Størseth), Karoline (Anne Marie Nessemo) og sjarmøren Jannis (Lavrens Haga) og det trekantdramaet som utspiller seg mellom dem.

– Det handler om kjærlighet, det knuses noen glass og det går med en kontorist fra Steinkjer, ler Haga. Vinsjan på kaia er navnet på puben dramaet utspiller seg i.

Saken fortsetter under bildet:

Spennende: Det holder på å gå helt galt i det stykket kulminerer og Ronja nesten klarer å ta sitt eget liv. Foto: Anne Gundersen

– Vinsjan på kaia ble kåret til Norges mest populære låt av VG for noen år siden. Dermed ble det naturlig at puben heter dette, sier Haga og forteller videre at dette er et kvinnestykke.

– Det er mye kvinner strir med når det kommer til kjærlighet og dette er bakgrunden for stykket. Det gjelder forøvrig også menn, legger han til. Men jeg tror kanskje Vinsjan har særlig resonans hos kvinner.

Hør intervjuet med Arnulf Haga i avspilleren under:

Dette er Vinsjan på Kaia:

Ronja Halvorsen Hunter er på vei nordover på sin Harley Davidson Roadking. Hun flyktet fra hjemplassen for åtte år siden fra et utilgivelig svik. Kjæresten hennes, Jan Helge «Jannis» Olavsen gikk til sengs med bestevenninnen, Karoline Lykke, etter et fyllekalas på langfredagsnatta. Ronja bare reiste vekk, prøvde å glemme, legge sviket bak seg.

Hun dro på back-packing verden rundt. I to år opplevde hun oppgang og nedturer. Hun begravde sin far, country-sangeren Matthew Hunter, i Tennessee og kjørte videre i livet på farens Harley. Hun reiste til slutt tilbake til Norge. Begynte å studere og ble arkeolog. Nå jobber hun for Riksantikvaren og skal lede et utgravingsprosjekt nord for Namsskogan. Men når hun kjører fra Oppdal, og nedover inn i Trøndelag i den varme augustkvelden presser minnene seg på. Minnet om Jannis. Hun har aldri glemt han. Han var den store kjærligheten. Hun vet hun ikke kan kjøre fra fortida. Hun har mye å hevne, gjøre opp for- eller tilgi? Det er Happy Hour på den lokale puben «Vinsjan på kaia».

Ronja tenker at «de gamle»; venninner, familie, Jannis og Karoline kanskje er der. Ronja tar en beslutning. Fredag 29. august 2019 svinger hun av E6 og dobbeltparkerer foran inngangen på «Vinsjan» og går inn. Det får store konsekvenser.

«Vinsjan på kaia» er en bitter-sweet komedie om kjærlighetens tidvis brutale vilkår. En samtidsmusikal, med humor, mørke sider og menneskelige svakheter. En road-movie-musical. Helten ankommer – det blir kaos – og helten drar videre. Musikken og sangtekster kommer fra DDE , men denne gangen i teatrets innpakning.

Det er tid for Happy Hour på «Vinsjan på kaia».

Kilde: Vinsjan på kaia program.

Stykket spilles til og med 3. oktober.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...