ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Vinsjan på kaia for fulle hus:

Road movie for scenen

Road movie: Regissør og manusforgatter Arnulf Haga, beskriver Vinsjan på kaia som en road movie for scenen. Foto: Anne Gundersen

Arnulf Haga dykker ned i DDEs univers, sammen med et ensemble bestående av både amatører og profesjonelle. Resultatet er slående.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2020 kl 12:36

ANNONSE
Annonse

Vinsjan På Kaia spilles for fulle hus i Vannvikan kino. Eller så fulle som de har lov til å være i disse tider. Regissør og manusforfatter Arnulf Haga er svært fornøyd med den oppsetningen det har blitt.

– Dette er virkelig et flott ensemble, sier han om besetningen som består av medlemmer av Rissa ungdomslag og profesjonelle aktører.

– Denne forestillingen har blitt noe helt spesielt og det er alle veldig lykkelige for.

Grunnen til at Haga valgte DDEs univers, er at dette er et av Norges mest populære live band. Det var Frode Haugmarks ide` og Haga tente straks på den.

– Stykket ble først satt opp i 2014. DDE var til stede og ble svært beveget av det de så.

Saken fortsetter under bildet

Trekantdrama: Vinsjan på kaia handler om Ronja (Siri Kristine Størseth)(t.v), Karoline (Anna Maria Nessemo) og Jannis (Lavrans Haga). De tre profesjonelle skuespillerne i hovedrollene gjør en formidabel jobb som det dramatiske trekløveret. Foto: Anne Gundersen

Haga sier at han ikke kjente videre til DDes musikk, men fikk fort følelsen av hva dette burde handle om.

– Derfor skrev jeg denne historien som handler om Ronja (Siri Kristine Størseth), Karoline (Anne Marie Nessemo) og sjarmøren Jannis (Lavrens Haga) og det trekantdramaet som utspiller seg mellom dem.

– Det handler om kjærlighet, det knuses noen glass og det går med en kontorist fra Steinkjer, ler Haga. Vinsjan på kaia er navnet på puben dramaet utspiller seg i.

Saken fortsetter under bildet:

Spennende: Det holder på å gå helt galt i det stykket kulminerer og Ronja nesten klarer å ta sitt eget liv. Foto: Anne Gundersen

– Vinsjan på kaia ble kåret til Norges mest populære låt av VG for noen år siden. Dermed ble det naturlig at puben heter dette, sier Haga og forteller videre at dette er et kvinnestykke.

– Det er mye kvinner strir med når det kommer til kjærlighet og dette er bakgrunden for stykket. Det gjelder forøvrig også menn, legger han til. Men jeg tror kanskje Vinsjan har særlig resonans hos kvinner.

Hør intervjuet med Arnulf Haga i avspilleren under:

Dette er Vinsjan på Kaia:

Ronja Halvorsen Hunter er på vei nordover på sin Harley Davidson Roadking. Hun flyktet fra hjemplassen for åtte år siden fra et utilgivelig svik. Kjæresten hennes, Jan Helge «Jannis» Olavsen gikk til sengs med bestevenninnen, Karoline Lykke, etter et fyllekalas på langfredagsnatta. Ronja bare reiste vekk, prøvde å glemme, legge sviket bak seg.

Hun dro på back-packing verden rundt. I to år opplevde hun oppgang og nedturer. Hun begravde sin far, country-sangeren Matthew Hunter, i Tennessee og kjørte videre i livet på farens Harley. Hun reiste til slutt tilbake til Norge. Begynte å studere og ble arkeolog. Nå jobber hun for Riksantikvaren og skal lede et utgravingsprosjekt nord for Namsskogan. Men når hun kjører fra Oppdal, og nedover inn i Trøndelag i den varme augustkvelden presser minnene seg på. Minnet om Jannis. Hun har aldri glemt han. Han var den store kjærligheten. Hun vet hun ikke kan kjøre fra fortida. Hun har mye å hevne, gjøre opp for- eller tilgi? Det er Happy Hour på den lokale puben «Vinsjan på kaia».

Ronja tenker at «de gamle»; venninner, familie, Jannis og Karoline kanskje er der. Ronja tar en beslutning. Fredag 29. august 2019 svinger hun av E6 og dobbeltparkerer foran inngangen på «Vinsjan» og går inn. Det får store konsekvenser.

«Vinsjan på kaia» er en bitter-sweet komedie om kjærlighetens tidvis brutale vilkår. En samtidsmusikal, med humor, mørke sider og menneskelige svakheter. En road-movie-musical. Helten ankommer – det blir kaos – og helten drar videre. Musikken og sangtekster kommer fra DDE , men denne gangen i teatrets innpakning.

Det er tid for Happy Hour på «Vinsjan på kaia».

Kilde: Vinsjan på kaia program.

Stykket spilles til og med 3. oktober.

Nøkkelord

ANNONSE