Nea Radio

Risikerer 15 års fengsel for grov kroppsskade

En mann i 20-årene fra Røros er tiltalt for grov kroppsskade etter voldshendelse på Røros hotell i romjula 2019.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

En ung kvinne ble funnet hardt skadd i en trapp på Røros hotell under et julearrangement i 2019.

Nå må en mann i 20-årene fra Røros møte i Sør-Trøndelag tingrett, tiltalt for grov kroppsskade i begynnelsen av mai.

Bevissløs i flere dager

Kvinnen ble påført hjerneskade, bevisstløshet og flere brudd i ansiktet og hodet. Hun ble fraktet med luftambulanse til St.Olavs i Trondheim, hvor hun i flere dager lå bevisstløs. Det gikk tre uker før kvinnen kunne bli avhørt av politiet. Kvinnen gjennomgikk i denne periodene flere operasjoner i kjeve og munn.

Nær relasjon

En mann i 20-årene ble pågrepet og brakt inn til politiet for avhør i forbindelse med hendelsen. Han ble først avhørt som vitne, men ble senere avhørt som mistenkt. Den mistenkte mannen og den skadde kvinnen hadde nær relasjon til hverandre.

Satt av fem dager til rettssaken

Nå har Statsadvokatene i Trøndelag tatt ut tiltalte mot mannen. Det er satt av fem dager til rettssaken som er berammet i Sør-Trøndelag tingrett i begynnelsen av mai.

Mannen er tiltalt for to overtredelser av straffeloven. Ifølge tiltalen skal gjerningsmannen ha slått, dyttet eller sparket kvinnen i et trapperom på Røros hotell, med den følge at hun blant annet ble påført hjerneskade, bevisstløshet og flere brudd i ansiktet og hodet.

Grov kroppsskade

Kroppsskaden anses som grov, fordi det legges vekt på at den har hatt til følge uhelbredelig skade, sykdom eller arbeidsudyktighet av noen varighet, sterk smerte eller betydelig skade.

Grov kroppsskade kan straffes med fengsel inntil 15 år.

Forlatt i hjelpeløs tilstand

Mannen er videre tiltalt for å ha forlatt en annen person i hjelpeløs tilstand med fare for liv, kropp eller helse. Ifølge tiltalen forlot han kvinnen som lå på en trappeavsats, til tross for at hun var bevisstløs og alvorlig skadet.

https://nearadio.no/nyheter/roros-holtalen/kvinne-19-funnet-bevisstlos-pa-hotell/19.23019

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...