Nea Radio

Korona:

– Ring, ikke kom innom!

VIL IKKE HA FOLK I BANKEN: Banksjef i Rørosbanken, Even Kokkvoll, ber kunder ta kontakt via telefon eller internett de neste ukene.

RørosBanken stenger dørene for publikum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det er en kjensgjerning at penger er en smittekilde og koronasituasjonen gjør nå at RørosBanken velger å stenger dørene for publikum.

Dette betyr at så langt det lar seg gjøre, vil det ikke være fysiske møter de to neste ukene. Møter kan derimot avholdes på telefon, Skype eller lignende. Dette betyr også at drop-in møter i banken avsluttes for en periode.

Fra mandag blir det heller ikke kontanthåndtering fra kasse, noe som betyr at kundene må benytte automatsonen for innskudd og uttak.

Samfunnsansvar

– Alt vi nå gjør er for å hindre smitte. Vi har mange kunder som ikke vil tåle å bli smittet og det er vårt samfunnsansvar å bidra slik at regjeringens pålegg og anmodninger etterleves, skriver banken på sine facsbooksider søndag.

– Vi gjør dette både for å hindre at kunder blir smittet, men også for å verne våre ansatte, sier banksjef Even Kokkvoll til Nea Radio.

For alle som trenger kontanter, så er minibanken stedet man hever dette. Kokkvoll sier både lokalet og selve bankterminalen blir vasket godt flere ganger i døgnet.

Ellers er det telefonisk kontakt eller bruk av nettbank som er måten kunder kan holde kontakt med banken på den neste tiden.

– Vi er alle på jobb, enten på hjemmekontor eller i banken, sier Kokkvoll.

Alle får hjelp

Når det kommer til eldre og folk som ikke er særlig bevandret i den digitale verden, så lover banksjefen at alle skal få hjelp. Ser vi noen stå i gangen og ikke mestrer det å ta ut penger i minibanken, så vil vi hjelpe, sier han.

Han råder kunder som blir permiterte eller på annen måte får endret inntektsgrunnlaget sitt om å ringe på banken. Det er flere grep som kan gjøres, sier han.

Banken står klare til å gi råd og kan sette inn konkrete tiltak som avdragsfri periode på lånet, betalingsfrie måneder, kortsiktige lån/kreditter og bistand i forbindelse med problemer med selge bolig og andre utfordringer som oppstår.

– Ta kontakt, sier Kokkvoll og mener at det er mange individuelle elementer rundt hvert tilfelle.

Buffere

Han sier banken er godt rustet for situasjonen som nå har oppstått og sier det finnes både sentrale tiltak og at banken har opparbeidet buffere som tar unna for trøkket som kan oppstå.

Han er usikker på om styringsrenta som nå blir satt ned, får umiddelbare konsekvenser for RørosBanken sine kunder.

– Her er det mange momenter som spiller inn og vi må se an situasjonen. Men jeg ser ingen umiddelbar renteendring nei, sier Kokkvoll.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...