ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Mountain Gaits 10.-13. juni

Ridestevne i spektakulære omgivelser

At det er fantastiske omgivelser på Stugudal kan vel ingen si noe på. Foto: Privat/Mountain Gaits

Etter en lang periode uten muligheter for å arrangere konkurranser skal 64 ryttere nå konkurrere på sine islandshester i Mountain Gaits på Stugudal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Håpet var å få til et internasjonalt stevne, men da det viste seg å bli for vanskelig å få inn utenlandske dommere grunnet pandemien valgte An-Magritt og mannen å gjøre det de kunne for å arrangere et B-stevne med norske ryttere. Nå er det hektiske dager med forberedelser før de første rytterne ankommer Stugudal onsdag kveld.

- Vi har hatt dialog med kommuneoverlegen og fått klarsignal til å arrangere. Vi har delt inn i forskjellige soner, kjører uten publikum og så er det utendørs, så det skal være mulig å få til dette, sier Hegstad.

Fantastisk himmel over tribunen på Stugudal. Foto: Privat/Mountain Gaits

Første gang nord for Dovre

- Det er første gang det arrangeres et sånt stevne nord for Dovre, forklarer hun.

Det skal konkurreres i forskjellige disipliner på oval bane, det ligner rett og slett på en liten travbane. Islandshesten har fire eller fem gangarter; skritt, trav, tølt, galopp og pass. De hestene som har fire gangarter konkurrerer i firgang mens de som har fem gangarter konkurrerer i femgang, i tillegg så er det to tølt-disipliner. Det er også delt inn i junior-, ungrytter- og seniorklasse.

Ridehallen har blitt tilpasset slik at hestene får sin egen bås der. Foto: Privat/Mountain Gaits

Positivt for Stugudal

Når det endelig kan arrangeres et stevne vil det få ringvirkninger på lokalsamfunnet. Det er mange som må ha overnattingsplass, mat og muligens drivstoff. I tillegg så må hestene ha stallplass i perioden de skal være på Stugudal, og samarbeidet med Patrusli Gård har kommet godt med der.

- Vi setter jo Stugudal på kartet, og kanskje også litt på hodet, sier An-Magritt og ler.

An-Magritt skal også selv delta på stevnet med sine hester. Foto: Privat/Mountain Gaits

ANNONSE