Nea Radio

Nea Radio

Revy i Breidablikk

Lørdag kveld var det premiere på revyen «I siste liten» i Breidablikk. Et samarbeid mellom Innstranda og Utstranda.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2018 kl 20:44

Ungdomslagene på Innstranda og Utstranda kunne ønske publikum velkommen til en historisk begivenhet denne lørdagen. For første gang samarbeidet et samlet Selbustrand om å lage revy. Totalt har ca 30 personer jobbet med revyen, og 12 av disse aktørene fikk vi se på scenen. Revyorkesteret Liv Laga sto for musikk under de 19 revynumrene, og spilte også opp til fest etter premieren.

Revygleden var der

Aktørene forteller at prosessen har vært nesten like morsom som selve premieren. De to siste ukene har gjengen øvd intensivt, og hele foregående helg ble brukt til øving. Revygruppa gledet seg over at publikum tilsynelatende likte det de så. Tomas Garberg innrømmer at det tok en stund å få publikum igang, men at det virkelig løsnet etter en liten stund.

Liv Laga leverte varene nok en gang. Foto: Per-Erik Ofstad

Bredt spekter

Publikum fikk se et bredt spekter av nummer, med både lokale og internasjonale tema. Revyen var innom alt fra lokal regulering av vannstand til Nora Mørk og meetoo. Garberg forteller at gruppa bevisst ikke baserer seg kun på lokal humor, siden mange kanskje ikke tar alle referansene. Mange av numrene besto fullt og helt, eller delvis av sang. Da kom det godt med at samspillet mellom revyorkesteret og sceneaktørene var harmonisk og godt. Et lite minus får bli at lyden fra sceneaktørene var litt uklar, det gjorde det til tider vanskelig å høre hva som ble sagt.

Mange av numrene brakte frem latter i salen. Blant høydepunktene finner vi:

«Vi går til kirken» Tomas Garberg som prest presiserer soddens plass i de kristne overgangsritualene.

«På skisenteret (og hjem igjen)» Tore Grøtte viser frem huskeliste ved bruk av parkeringsbommen på Selbuskogen for begge kjønn.

«Hos bæssmor og bæssfar» Besteforeldrene Silje Sandvik og Tore Grøtte viser en typisk ettermiddag i møte med barnebarn Caroline Neverås.

«Nåløyet» Det viser seg tvilsomt hvorvidt Tore Grøtte har levd i tråd med de ti bud, og han ber det kristne overhode Tomas Garberg om nåde.

Revyen spås en lys fremtid

Den rutinerte revylegenden Narve Rognebakke understreker at gjengen fra Selbustrand har fått med seg gleden av å lage revy, og at det gjenspeiles ute på scenen. Rognebakke tror revyen har en lys fremtid i Neadalen. Mange yngre aktører begynner å få erfaring, og vil dra lasset også i årene fremover. Rognebakke mener revyen har en viktig funksjonen for grendene i dalføret. Den betyr mye for samholdet, og binder sammen flere generasjoner.

Narve Rognebakke er en meget rutinert herremann i revy-sammenheng. Foto: Per-Erik Ofstad

To forestillinger igjen

Brynhild Nypan og Tomas Garberg lover at de neste forestillingene vil bli minst like gode, nå som selvtilliten er der. De passer også på å hylle Jim Hegge som foruten å være sufflør er en stor drivkraft bak hele revyen. Anbefalingen for de som ikke fikk med seg premieren får bli å møte opp førstkommende torsdag på familieforestilling eller fredag for revy med matservering og påfølgende fest.

Tomas Garberg og Brynhild Nypan etter premieren

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur Vis flere

Oppunder Fjellbandet

Oppunder Fjellbandet

Nytt sommernummer er sluppet.

Ei Sjursdotter på Sextus

Ei Sjursdotter på Sextus

Årets oppsetting på Christianus Sextus med en Romeo fra Herjedalen og en Julie fra Ålen.

Vellykket teater helg på Brekka

Vellykket teater helg på Brekka

Rundt 300 personer har i helga vært på Brekka barnas bygdetun i Tydal og sett sommerteater, og for de som fortsatt ønsker å se det, er det visst ikke for seint.

Det beste av begge verdner

Det beste av begge verdner

Lise Løseth fra Verdal må kunne sies å leve selve drømmelivet sammen med ektemannen Paolo. Halve året produserer de olivenolje i Italia, resten av året nyter de lyse sommernetter i Trøndelag.

Matdager i Stjørdal!

Matdager i Stjørdal!

Årets mest velsmakende dager i Stjørdal

Nattradio fra hageparty

Opptak

Nattradio fra hageparty

Bygdaliv i Haltdalen

Se opptak fra den direktesendte nattradioen på web-TV her.

Siste nytt i Selbu/Tydal Vis flere

Åpning av nybrua på Årsøya

Åpning av nybrua på Årsøya

Klokken 12 mandag var det klart for offisiell åpning av den nye brua over til Årsøya, og det var både store og små som hadde tatt turen for å bivåne den høytidelige åpningen.

Vellykket teater helg på Brekka

Vellykket teater helg på Brekka

Rundt 300 personer har i helga vært på Brekka barnas bygdetun i Tydal og sett sommerteater, og for de som fortsatt ønsker å se det, er det visst ikke for seint.

Kontroll på brannen i Selbu

Kontroll på brannen i Selbu

Nødetatene har kontroll på brannen i Selbu.

Bransjesamling om snøscooter

Bransjesamling om snøscooter

Næringsforeninga i Tydal hadde invitert til bransjemøte for å diskutere fremtiden til scooterløypene i kommunen.

Atle Engan slutter som leder i Holtålen Snøscooterklubb

Atle Engan slutter som leder i Holtålen Snøscooterklubb

Årsaken er Fylkesmannens oppheving av kommunestyrets vedtak i saken om Gauldalsløypa.

Kommunestyret i Holtålen behandlet Gauldalsløypa

Kommunestyret i Holtålen behandlet Gauldalsløypa

Se video av behandlinga her.

Siste med #RevyVis flere

Så sær på Hyttvang

Så sær på Hyttvang

Siste frist for å se UL Samtidas nye revy er f.k. helg.

-Møt opp og se lovende lokal underholdning

-Møt opp og se lovende lokal underholdning

Hans Bårdsgård og resten av UL Samtida inviterer til premiere på revyen "Så Sær" lørdag.

Lattermild affære på Neatun

Lattermild affære på Neatun

Revy: UL Fremad leverte varene med Framover Fremad

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...