Nea Radio

Stjørdalordføreren:

– Resten av jula er avlyst

Alvor: Tiltakene for å få bukt med det seneste koronutbruddet i Stjørdal strammes inn. På bildet: ordfører Ivar Vigdenes. Foto: Skjermdump

Stjørdal kommune strammer til rundt det pågående koronautbruddet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I ettermiddag kom det mange fryktet; Stjørdal kommune strammer kraftig inn på hva som er tillatt sosial omgang resten av jula.

Jeg har tre anbefalinger, sa ordfører Ivar Vigdenes under pressekonferansen.

– En: Resten av jula avlyses. To: ikke ha kontakt med noen utenfor egen husstand. Tre: håndvask, munnbind, håndsprit og minst en meters avstand.

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle oppfordre folk til å ikke møtes i jula, sa en tydelig beveget ordfører under pressekonferanse.

– Men nå befinner vi oss altså i den situasjon at jeg må oppfordre alle som ikke tilhører samme husstand til å ikke treffes.

Avlys nyttårsdaften

Kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Edvard Muruvik Vonen sier at situasjonen kan tolkes som å være ute av kontroll.

– Vi hadde 10 smittetilfeller i går og vi ha ni i dag, mandag. Flere hundre er i karantene og veldig mange skal testes. Dette betyr at vi er nødt til å begrense all kontakt mellom mennesker av forskjellig husstand. Dersom vi skal klare å få situasjonen - som gjelder en svært farlig sykdom - under kontroll, er dette avgjørende. Vi oppfordrer derfor til at det som er en naturlig del av julefeiringen, som nyttårsaften, til å avlyses, så fremt selskapet ikke omfatter annet enn mennesker av samme husholdning.

Interkommuunalt

Viruset kjenner ingen kommunegrenser, og både ordfører Vigdenes, kommunedirektør Reitan og kommuneoverlege Vonen, anerkjenner dette. Nabokommunene må jobbe sammen for å takle den nåværende situasjonen.

– Det jobbes for å finne en felles måte å møte denne utfordringen på en god måte på, slik at vi alle kan gå en trygg januar i møte, sier Ivar Vigdenes.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...