Nea Radio

Representerer Norge på Kina-kongress

Kerstin Ulrich (til venstre) fra Slow Food Røros representerer Norge på verdenskongress i Kina. Til høyre styreleder i Slow Food Røros, Hilde Bergebakken. Foto: Nils Kåre Nesvold

Slow Food Røros representerer Norge på verdenskongress i Kina månedsskiftet september-oktober.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2017 kl 20:36

Som et av Norges største Slow Food-foreninger er Slow Food Røros valgt ut til å representere Norge på den sjuende Slow Food International Congress som i år holdes i Chengdu i China fra 29.september til 1.oktober. Styremedlem Kerstin Ulrich representerer Norge og Røros.

Den internasjonale kongressen arrangeres hvert femte år og har 400 delegater fra hele verden.

Tjukkmjøl og Rørosku

– Som en del av kongressen skal det holdes innlegg, og vi har mulighet til å melde inn to «Ark of Taste» fra det område vi representerer som blir liggende som informasjon tilgjengelig for hele Slow Foods portefølje globalt, opplyser styreleder i Slow Food Røros Hilde Bergebakken.

Slow Food Røros har valgt å melde inn tjukkmjølk fra Røros og Røroskua. Slow Food Røros har tidligere deltatt på internasjonale kongresser i Europa, men dette vil være den første i Asia.

Pultost

– Kerstin Ulrich tar med med prøver av Tjukkmjølk og ikke minst omtale og bilder til Kina, og når produktene blir godkjente som Arte of Taste, blir de lagt inn på Slow Foods internasjonale side. I tillegg vil hun også ha med pultost på vegne av Norge, et produkt som allerede er godkjent som Art of Tast produkt, sier Bergebakken.

Det kommer til å være et frokostmøte der alle de nordiske land er representert, og hvor produktene presenteres i sin helhet. Verdenskongressen arrangeres ett år før den store nordiske kongressen Terra Madre Norden går av stabelen i København neste år.

Styreleder fra Røros Hilde Bergebakken er valgt inn i styringsgruppa for den nordiske kongressen i København, der det vil myldre av produsenter fra alle de nordiske land, samt være et bredt faglig program.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...