Nea Radio

Renhold for å begrense smittespredning

Morten Harper, kommunestyrerepresentant for Stjørdal SV. Foto: Stjørdal SV

Et godt renhold er en viktig del av helseberedskapen. Da må også vi som kommune verdsette det renholdsarbeidet som gjøres, fremholder Morten Harper i Stjørdal SV i en interpellasjon i kommunestyret torsdag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Vi har den siste tiden fått mange påminnelser om viktigheten av vask og renslighet som tiltak for å begrense faren for spredning av koronasmitte. Det er fortsatt mye fagfolkene ikke vet sikkert om koronaviruset ennå, men en amerikansk studie har vist at viruset overlever opptil tre døgn på overflater av plast og rustfritt stål.

Håndvask er selvsagt viktig, men renholdet på institusjoner har også betydning. Da Stjørdal kommunes budsjett for 2020 ble vedtatt i desember, gjorde ordførerpartiene Sp, H, Frp, MDG og KrF betydelige kutt i midlene til kommunalt renhold. Et budsjettkutt SV stemte mot.

Det vedtatte kuttet var hundre tusen mindre enn foreslått i kuttpakken fra administrasjonen, men uansett et betydelig kutt og nedbemanning av renholdet i Stjørdal. I sakspapirene fra administrasjonen fremgår det at et kutt på kr 947 934 utgjør 1,8 årsverk, og konsekvensen er beskrevet slik: «Det bli et merkbart dårligere opplevd renhold.»

Stjørdal SV er bekymret for at kuttvedtaket har svekket renholdet ved for eksempel sykehjem. Selv om skoler og barnehager for tiden er stengt, og det er uvisst hvor lenge unntakstilstanden varer, skal de jo etter hvert åpnes igjen og vi må være forberedt på at kommunale institusjoner skal være i drift samtidig som vi har ekstra utfordringer med smitte fra koronaviruset. Renholdet vil da være viktig for å unngå smittespredning.

I kommunestyremøtet på Stjørdal torsdag ettermiddag tar jeg opp vilkårene for renholdet i kommunen, og etterspør hvilke ekstra tiltak ordføreren nå vil iverksette.

Helsearbeiderne har høyst fortjent fått applaus. Arbeidet som gjøres er viktig og imponerende. Jeg vil også løfte frem jobben renholderne gjør, som er en viktig del av helseberedskapen. Det er en samfunnsfunksjon vi altfor ofte tar for gitt. Et godt renhold har stor betydning for helse, trivsel og vedlikehold ved de kommunale institusjonene.

Morten Harper

Kommunestyrerepresentant Stjørdal SV

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...