ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Regjeringa:

Rekordtildeling til idrettsanlegg for barn og unge

Fra Sentralbanen i Selbu Foto: Andreas Reitan

Regjeringa har fordelt rundt 3,3 milliarder kroner i spillemidler til idrettsformål i 2022. Av dette fordeles et historisk høyt beløp på 1,7 milliarder kroner til idrettsanlegg i kommunene.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2022 kl 11:05

ANNONSE
Annonse

– Alle barn og unge skal kunne delta i idrett og fysisk aktivitet, uavhengig av hvem de er, hvor de bor, eller familiens økonomiske situasjon. For å sikre dette må vi ha et variert aktivitets- og anleggstilbud. Nå har vi fordelt nesten 3,3 milliarder kroner i spillemidler til idrettsformål i 2022 og av dette fordeles et historisk høyt beløp på 1,7 milliarder kroner til idrettsanlegg i kommunene, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Flere skal delta

Tilskuddet til idrettsanlegg er 137 millioner kroner høyere enn i 2021.

– At flere kan delta er en hovedprioritering i regjeringas idrettspolitikk. Idrettsaktiviteten i lokalsamfunnene forutsetter bred utbygging av idrettsanlegg og vi mener at tilskudd til bygging av anlegg bidrar til gode rammevilkår for både organisert idrett og for egenorganisert idrett og fysisk aktivitet, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Kortere ventetid

Økningen til idrettsanleggene gjør at det både blir kortere ventetid og reduserer søknadsbunken med hele 600 millioner, fra 4,5 til 3,9 milliarder kroner.

– Det er dyrt å bygge anlegg. Med kortere ventetid kan kommuner, lag og foreninger spare mye penger. Dette er spesielt viktig nå som vi er på vei ut av pandemien og mange har større investerings- og driftskostnader, sier Trettebergstuen i ei pressemelding fra Kultur og likestillingsdepartementet.

ANNONSE