Nea Radio

Rekordtall i juli

Nidarosdomen - Trøndelags største turistattraksjon. Foto: Sofie Skarholt Ottesen

Hadde størst vekst i antall feriegjester i Norge

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Hotellovernattinger i Trøndelag øker med 17,2 prosent sammenlignet med juli 2019. Ferie- og fritidsmarked øker med 40,4 prosent sammenlignet med samme periode i 2019, dette betyr 62.811 flere bestilte gjestedøgn av feriegjester i Trøndelag.

Sammenlignet med resten av landet, hadde Trøndelag den største veksten på overnattinger med ferie som formål blant alle fylkene.

Samlede kommersielle overnattinger utgjør 520.333 i juli 2020, sammenlignet med fjoråret er dette en økning på 14,9 prosent. Av disse overnattinger er 491.120 norske, det betyr en økning på 50,3 prosent.

– Trøndersk opplevelsesnæring har vist en utrolig evne til å snu seg raskt, og tilpasset seg et nytt marked. Økt etterspørsel, flere gjester og bestillinger i hele regionen, bekrefter at samarbeid og veivalg tatt underveis har skapt gode resultater i et konkurransepreget marked, sier reiselivssjef Petra Sestak.

Som forventet har Trøndelag en nedgang på kurs og konferanse (-62,5 prosent) og yrkesrelaterte overnattinger (-21,6 prosent).

Kriterier for innreiserestriksjoner gjorde det mulig for utenlandske turister å reise til Norge fra 15. juli, men det ga lite effekt. Utenlandske markeder har behov for mer forutsigbarhet.

Trøndelag tapte 76,8 prosent av internasjonale gjestedøgn, det rapporteres 29.213 internasjonale gjestedøgn for juli 2020. Vårt største utenlandske marked Tyskland har gått ned med 80,1 prosent, og vi registrerte kun 8.197 tyske gjestedøgn i juli i år. Danmark økte med 7,9 prosent, det ble registrert 5.898 danske gjestedøgn i juli.

Den negative utviklingen skyldes nasjonale restriksjoner og smitteverntiltak for å hindre smitte av Covid-19.

Attraksjoner i Trøndelag

Mange aktører i regionen har meldt om stor økning i besøkstall og billettsalg i sommer. Spesielt aktører som tilbyr opplevelser i trygge rammer mot familie-, par- og vennesegmentet har hatt en god juli.

Aktører påpeker at veksten ville vært enda større dersom de ikke hadde vært nødt til å sette makstall på antall besøkende, samt at mange arrangement falt bort i år.

Trønderske opplevelser er vist nesten 17 millioner ganger!

Trøndelag Reiseliv samlet de trønderske destinasjonsselskapene og reiselivsaktører rundt en felles profilering av regionen under paraplyen «Trøndelag - Powered by people».

– Vi har hatt fokus på det fantastiske vertskap og den trønderske sjel som både har bygd opp og står bak våre gode opplevelser og vår identitet. Trønderske opplevelser er vist nesten 17 mill. ganger, noe som er et svært bra resultat, sier Sestak.

I disse destinasjoner engasjerte Trøndelag mest: Trøndelag, Oslo, Møre og Romsdal, Hordaland og Nordland.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...