Nea Radio

Rekordpåmelding til Trondheim Maraton

Bli med!: Morten Rasch Eliassen mener at alle kan finne en distanse de klarer å gjennomføre i Trondheim Maraton. – Dette er en folkefest for alle, mener han. Foto: Trondheim Maraton

Aldri før har så mange meldt seg på Trondheim Maraton så tidlig. Her får du oppskriften på hvordan også du kan bli med.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

I midten av mai måned har over 2000 mennesker meldt seg på en av distansene i Trondheim Maraton. I fjor på samme tid var tallet 700.

– Jeg får frysninger når jeg ser disse tallene, sier en svært fornøyd prosjektleder Morte Rasch Eliassen om løpet som går i september. Han innrømmer at målet om å nå 10 000 deltakere på ett eller annet tidspunkt er hårete.

– Men i fjor var rundt 5 00 mennesker med, så jeg tror ikke det er umulig, sier han.

– Det kan se ut som om løpebølgen har tatt mer av. Det kan skyldes mildere vintre og bare veier og at mange har ønsket et alternativ til innendørs trening. Vi vet ikke helt hvorfor, men det er en klar trend at flere og flere velger å løpe for å holde seg i form.

Saken fortsetter under lydklippet

Foto: Anne Gundersen

Norges eldste

Trondheim Maraton er Norges eldste og hadde sin spede begynnelse allerede i 1969. Den gangen var det 12 deltakere og alle sammen var menn.

– I 1977 ble Ingrid Kristiansen med. Hun var mektig irritert over alle advarslene hun fikk om at hun ikke måtte løpe for fort. Siden hun var kvinne kunne det være farlig for henne ler Rasch Eliassen.

– Men hun satte ny rekord med tiden 02:45 og dermed var den saken klar. I 1983 slo Nidelven IL og Bedreiftidretten seg sammen om å arrangere løpet og det var da det offisielle navnet ble Trondheim Marton, forklarer han.

Distanser for alle

Et maraton er på 42 km, noe som langt fra er mulig for de fleste. I dag har arrangementet en rekke distanser og Rasch Eliassen mener at her finnes det en distanse for alle.

– Vi har alt fra gåpulje til fult maraton. Det er bare å se på lista og å vurdere hva som passer den enkelte best. For ham og de andre i organisasjonen er det viktigste at alle skal ha en fantastisk dag.

– Dette er en folkefest av de sjeldne. Målet vårt er at flest mulig skal bevege seg mer og at alle skal bli godt ivaretatt hos oss.

Ikke for sent

Dersom du har lyst å delta på en av distansene, mener Rasch Eliassen at det slett ikke er for sent å legge seg i trening.

– Sett deg et mål som passer for deg og jobb mot dette målet. Det handler om å sprenge noen av dine egne grenser og å oppleve den følelsen av mestring dette fører med seg. Ha tro på deg selv og det du kan få til og ikke minst; ha det artig mens du gjør det, avslutter han.

Tren deg klar!

Her er starten på treningsopplegget som gjør deg klar for en av distansene i Trondheim Maraton:

Økt 1:

Finn deg en fin egnet plass i skog/ mark.

- løp/ jogg så langt du klarer. Rolig jogg. Klarer du å jogge 5 min, stopper du og går 5 min. Så jogger du så lenge du klarer og går tilsvarende. Gjenta dette i 30 min.

Økt 2:

Finn deg en fin egnet plass i skog/ mark.

- løp/ jogg så langt du klarer. Rolig jogg. Klarer du å jogge 5 min, stopper du og går 5 min. Så jogger du så lenge du klarer og går tilsvarende. Gjenta dette i 45 min.

Økt 3:

Finn deg en fin egnet plass i skog/ mark.

- løp/ jogg så langt du klarer. Rolig jogg. Klarer du å jogge 5 min, stopper du, og går 5 min. Så jogger du så lenge du klarer og går tilsvarende. Gjenta dette i 60 min.

Økt 4:

Finn deg en fin egnet plass i skog/ mark.

- jogg 2 min. Gå 1 min. Gjenta dette 8 ganger.

Økt 5:

Finn deg en fin egnet plass i skog/ mark.

- jogg 45 sek. Pause 15 sek. Gjenta dette 15 ganger.

Økt 6:

Finn deg en fin egnet plass i skog/ mark.

- løp/ jogg så langt du klarer. Rolig jogg. Klarer du å jogge 5 min, stopper du, og går 5 min. Så jogger du så lenge du klarer og går tilsvarende. Gjenta dette i 60 min.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...