Nea Radio

Rekordmange startet pinseferien med en tur på MS Fæmund II

Femundshytten Foto: Linda M. Ramberg

Årets sesong er i gang.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lørdag 8. juni var det mange fullpakkede ryggsekker og turglade mennesker om bord på årets første seilas med MS Fæmund II, og med det er Femundens stolthet i gang med sin 133. sesong. Hele 86 passasjerer startet pinseferien med en tur med båten.

Mange av passasjerene gikk av på Røa for å tilbringe noen dager i Femundsmarka. Blant disse var to turglade karer som hadde tatt turen helt fra Sveits.

– Det er tredje året vi kommer hit sier Francois. Vi har flott natur også i Sveits men ingen steder som villmarken vi ser rundt oss her. Vi kommer for å oppleve stillhet, ro, natur og først og fremst fiske, understreker kameraten Renzo.

Karene forteller at de har med telt og har ingen planer utover at de skal fiske, nyte naturen og returnere med båten om ei uke.

Femundsmarka fant de gjennom googlesøk, og reisen hit gikk med fly til Røros med en overnatting i Røros før de tok bussen til Synnervika.

Artikkelen fortsetter under bildet

Sveitsere på tur Foto: Linda M. Ramberg

Leder av Femundmat AS, Rune Larsen, hadde med seg kone og gjester fra Skottland om bord som lot seg bergta både av opplevelsen og maten. I år er det Femundmat som står for lokalmaten om bord.

– Det er svært gledelig med så mange passasjerer på sesongens første dag. Spesielt flott er det å se at det også er flere småbarnsfamilier som tar med ungene på tur i marka. Jeg tror at antall unge som reiser med båten vil fortsette å øke også i år, i takt med nasjonale trender, sier styreleder Jan Aage Røtnes.

– Vi gleder oss til en spennende sesong der vi vil legge oss i selen for å skape gode opplevelser om bord. Suksessen med «ølsmakingcruise» fortsetter og kombinasjonspakker med utespillene Elden og Anna i Ødemarken i samarbeid med lokale overnattingssteder er tilbud vi kan tilby gjester som kommer til regionen, fortsetter styrelederen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...