Nea Radio

Rekker finger til kreft

Heidi Blokkum og Eva Lundemo er ildsjelene bak prosjektet, som uavkortet går til inntekt for Kreftforeningen. Foto: Idunn Thorsø

To driftige damer står bak veldedighetsaksjonen ”Fuck Cancer- En hyllest til livet”, som består av en konsert, en kunstauksjon og en pengeinnsamling til inntekt for Kreftforeningen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

18 artister står så langt klar til å entre scenen den 11.november, og 9 kunstnere har donert verk til kunstauksjonen. Konserten går av stabelen den 11.november på Bruket Kulturhus i Hommelvika og bidragene til kunstauksjonen henger utstilt på Malviksenteret fram til 12.november.

Livet etter kreft

Eva Lundemo har opplevd å miste noen kjær til kreft og Heidi Blokkum har selv hatt den dødelige diagnosen, men overlevd. Nå ønsker de å sammen slå et slag for livsgleden, til inntekt for Kreftforeningens arbeid med livsglede for pasienter, pårørende og overlevende.

- En hyllest til livet handler om at noen er så heldig at de får lov til å frisk, sier Heidi Blokkum, som oppdaget sangen og kunsten på nytt da hun ble frisk.

- Det å gi av seg selv og å fortelle en historie, er min hyllest til livet, for å vise folk at det finnes et liv etter at man har hatt kreft, legger hun til og forteller om da hun ble friskmeldt, skjønte at hun ønsket å ha større fokus på kunst og sang i livet framover.


Brennende engasjement

Lundemo og Blokkum ønsker at Kreftforeningens arbeid med livskvalitet for pasienter, pårørende og etterlatte også må komme ut i distriktene. De ønsker å sette fokus på at pårørende og etterlatte også trenger hjelp og støtte, selv om pasienten naturligvis står i sentrum. Nå håper de at en kulturell event kan hjelpe de med å nå målet om å både samle inn penger og skape blest om en sak de begge brenner for.

- Kreft rammer så mange, og det er helt vanvittig hvor mange historier vi har fått i møte med folk når vi har jobbet med det her, sier Eva Lundemo, som mistet samboeren i kreft for ti år siden.

- Det virker som at de fleste av oss har noen vi kjenner som er rammet, eller erfaringer med denne forferdelige sykdommen selv, sier hun oppgitt.

- Nå håper vi så mange som mulig kommer på konsert i Hommelvika, og kan de ikke det vil det fortsatt være bilder utstilt på Malvik kjøpesenter som folk kan dra å titte på og selvfølgelig, by på om de ønsker det, avslutter hun.

Ønsker du å vite mer kan du gå inn på Fuck Cancer- En hyllest til livet sin gruppe på Facebook og finne informasjon om alle de tre delene av prosjektet og bidragsytere med mer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...