Nea Radio

Reitan trer av etter 35 års tjeneste

Trer inn i pensjonistenes rekker: Redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan blir nå pensjonist, etter 35 år i tjeneste for lokalradioen. Foto: Nea Radio

Redaktør Andreas Reitan i Nea Radio, blir snart pensjonist. Radioen har nå startet prosessen med å finne hans etterfølger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan, blir snart pensjonist, og radioen har nå startet prosessen med å finne hans etterfølger.

Reitan er utdannet lærer og regnes av mange som en av de store pionerene i norsk lokalradio. Allerede i 1985 endret han mediefaget ved Peder Morset folkehøgskole i Selbu. Mange av elevene med funksjonsnedsettelse ved skolen hadde problemer med å kunne uttrykke seg skriftlig, men verbalt kunne de måle seg med de fleste andre. De første «radioprogrammene» ble sendt på skolen interne anlegg, seinere samme høst fikk Nea Radio prøvekonsesjon.

I 1986 ble Nea Radio en del av den store nærradiobølgen med konsesjon for Selbu. 31. oktober samme år blir Nea Radio AL stiftet, og Andreas Reitan ble ansatt som redaktør.

Året etter ble konsesjonen utvidet med Tydal kommune, og læreren ble «radiot» på heltid. I 1995 inngikk Nea Radio som første nærradiostasjon, samarbeidsavtale med NRK. To år senere ble konsesjonsområdet utvidet med Holtålen og i 1999 ble også Røros en del av Nea Radio. Etterhvert har også Stjørdal og Malvik blitt en del av kjerneområdet.

Stor utvikling

Under Reitans ledelse har Nea Radio i mange år hatt svært gode lyttertall. De siste årene på godt over 50 prosent daglig oppslutning i sitt kjerneområde. Han hadde også redaktøransvaret under utbyggingen av DAB i Trøndelag. Dette gjør at nedslagsfeltet for ettersendinger i dag er stort sett hele Midt-Norge.

Da Andreas Reitan startet var det snakk om en del-stilling, men det skulle ikke gå lang tid før dette ble, ikke bare en fulltidsjobb, men en livsstil.

I dag teller arbeidsstokken ti personer, og det søkes nå etter flere.

Reitan slutter i Nea Radio sommeren 2021, og i tiden frem til da skal det jobbes med å få etterfølgeren på plass. Som pensjonist vil forhåpentligvis gründeren bidra som frilanser i radioen han har ledet i snart 35 år.

Reitan har for sin innsats i lokalradio fått Selbu kommunes kulturpris, Lokalradioprisen, Kongens fortjenstmedalje, og han fikk sist høst Årets hederspris i Prix Radio.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...