ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Reitan trer av etter 35 års tjeneste

Trer inn i pensjonistenes rekker: Redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan blir nå pensjonist, etter 35 år i tjeneste for lokalradioen. Foto: Nea Radio

Redaktør Andreas Reitan i Nea Radio, blir snart pensjonist. Radioen har nå startet prosessen med å finne hans etterfølger.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan, blir snart pensjonist, og radioen har nå startet prosessen med å finne hans etterfølger.

Reitan er utdannet lærer og regnes av mange som en av de store pionerene i norsk lokalradio. Allerede i 1985 endret han mediefaget ved Peder Morset folkehøgskole i Selbu. Mange av elevene med funksjonsnedsettelse ved skolen hadde problemer med å kunne uttrykke seg skriftlig, men verbalt kunne de måle seg med de fleste andre. De første «radioprogrammene» ble sendt på skolen interne anlegg, seinere samme høst fikk Nea Radio prøvekonsesjon.

I 1986 ble Nea Radio en del av den store nærradiobølgen med konsesjon for Selbu. 31. oktober samme år blir Nea Radio AL stiftet, og Andreas Reitan ble ansatt som redaktør.

Året etter ble konsesjonen utvidet med Tydal kommune, og læreren ble «radiot» på heltid. I 1995 inngikk Nea Radio som første nærradiostasjon, samarbeidsavtale med NRK. To år senere ble konsesjonsområdet utvidet med Holtålen og i 1999 ble også Røros en del av Nea Radio. Etterhvert har også Stjørdal og Malvik blitt en del av kjerneområdet.

Stor utvikling

Under Reitans ledelse har Nea Radio i mange år hatt svært gode lyttertall. De siste årene på godt over 50 prosent daglig oppslutning i sitt kjerneområde. Han hadde også redaktøransvaret under utbyggingen av DAB i Trøndelag. Dette gjør at nedslagsfeltet for ettersendinger i dag er stort sett hele Midt-Norge.

Da Andreas Reitan startet var det snakk om en del-stilling, men det skulle ikke gå lang tid før dette ble, ikke bare en fulltidsjobb, men en livsstil.

I dag teller arbeidsstokken ti personer, og det søkes nå etter flere.

Reitan slutter i Nea Radio sommeren 2021, og i tiden frem til da skal det jobbes med å få etterfølgeren på plass. Som pensjonist vil forhåpentligvis gründeren bidra som frilanser i radioen han har ledet i snart 35 år.

Reitan har for sin innsats i lokalradio fått Selbu kommunes kulturpris, Lokalradioprisen, Kongens fortjenstmedalje, og han fikk sist høst Årets hederspris i Prix Radio.

Nøkkelord

ANNONSE