ANNONSE
Annonse

Reindriftsungdommer møtte statsråd

Norske Reindriftsamers Landsforbund sitt ungdomsutvalg i møte med landbruks- og matministeren. F.v. Mathis Eira, Karen Inger Marit Baal, Ellen-Sara Sparrok, Inger- Margrethe Eira, Per Thomas Oskal. Foto: Landbruks- og matdepartementet

Norske Reindriftsamers Landsforbund sitt ungdomsutvalg møtte landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud har hatt møte med representanter fra Norske Reindriftsamers Landsforbund sitt ungdomsutvalg. Bakgrunnen var at Markedsutvalget for reinsdyrkjøtt avholdte en markedsdag for ungdomsutvalget. En post på programmet var et møte med landbruks- matministeren.

– Det er slike møter som gjør at det er moro å være landbruks-og matminister. Det er virkelig inspirerende å møte ungdom som er så oppdatert og utrolig engasjert i næringen sin, sier Bård Hoksrud.

Netthets

På møtet var det diskusjon om mange sentrale tema i reindriften. De omfattende tapene av rein til rovvilt i enkelte områder ble trekt fram. Et tema ungdomsutvalget var spesielt opptatt av å orientere statsråden om, er det store omfanget av netthets de opplever på sosiale media.

- Jeg finner det helt uakseptabelt at reindriftsutøvere og reindriftsungdom møtes med hatytringer fra enkeltpersoner og grupperinger på nettet, sier Hoksrud. – Hetsen er ofte krenkende og vanskelig å verne seg mot. Jeg vil samarbeide med reindriftsungdommen om hvordan dette kan bekjempes, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Litauisk vogntog står fast i Tydal - Bilberging på gang

Har delvis sperret fylkesvei 705 siden onsdag ettermiddag - Ingen tar sjansen på å hjelpe.

Stjørdal AP klar med styret

Stjørdal AP klar med styret

I går kveld ble det avgjort at Sissel Helene Bakken blir sittende som leder i Stjørdal Arbeiderparti.

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten: Martin Eriksson

Kaffegjesten i Nea Radio denne uka er Martin Eriksson.

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Store endringer i melkeproduksjonen i Trøndelag

Melkeproduksjonen reduseres i kyst- og bynære kommuner – og øker ellers i fylket. I Stjørdal er melkeproduksjonen halvert siden 1998.

Håkon Einarsve fra	Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ny AUF-leder

Håkon Einarsve fra Stjørdal ble i helga valgt til ny leder i Trøndelag AUF. Emilie Græsli fra Tydal ble valgt til 1. nestleder og Helene Wean fra Hommelvik ble 2. nestleder. Trøndelag AUF er det største fylkeslaget i Norges største ungdomsorganisasjon.

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet bekymret

Naturvernforbundet er bekymret for konsekvensene av nasjonal ramme for vindkraft på land.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE