Nea Radio

Regjeringen:

Reindriften er viktig for "Matnasjonen Norge"

Matnasjonen Norge: Reindriften med viktige innspill. Foto: Illustrasjonsbilde

Reindriften får en viktig rolle i oppfølgingen av strategien "Matnasjonen Norge". Næringen skal nå komme med konkrete innspill på mat- og reiselivsområdet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad hadde møte med lederen for Markedsutvalget for reinkjøtt, John Anders Lifjell 2. mars. Formålet med møte var å drøfte reindriftens involvering i oppfølgingen av strategien for Matnasjonen Norge, skriver Regjeringen i en pressemelding.

– Reindriftsnæringen er en naturlig og viktig del av Matnasjonen Norge, både på mat og reiselivsområdet. Matnasjonen Norge må bygges i fellesskap mellom næringen selv, det offentlige og frivillig sektor. Reindriftsnæringen, med sine unike ressurser, er en viktig aktør. Det er derfor nødvendig å få en dialog med aktører innen reindriftsnæringen om hvordan næringen aktivt kan bidra, og om hvilke utfordringer og muligheter som finnes, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Saken fortsetter under faktaboksen:

Strategien har følgende innsatsområder:

  • Produksjon av- og tilbud om, bærekraftig, trygg og sunn mat av høy kvalitet.
  • Skape grunnlag for vekst og verdiskaping i hele landet.
  • Innovasjon og mangfold.
  • Kompetanse, rekruttering og omdømmebygging.

Strategien legger bl.a. vekt på bygging av sterke mat- og reiselivsregioner. Som en oppfølging av strategien vil det i løpet av 2021 arrangeres regionale avsparkskonferanser.

I møtet ble Markedsutvalget utfordret på å komme med innspill på aktører innen reindriftsnæringen som kan fungere som kontaktpunkt med departementet i forbindelse med oppfølgingen av strategien. Ut over dette oppfordres alle aktører innen mat- og reiseliv til å ta en aktiv rolle, og få eierskap til utviklingen av Matnasjonen Norge basert på rammeverket som er trukket opp i strategien.

– Reindriften kan vise til mange spennende virksomheter både innenfor kjøtt- og reiselivsnæringen. Jeg vil særlig trekke frem Davvi Siida og Røros rein. Disse virksomhetene er utviklet over tid, i tråd med markedet, og er bygd på egen solid kunnskap og erfaring med utgangspunkt i egen reindrift. De har vært innovative, og har allerede mottatt flere priser og positiv oppmerksomhet som har skapt ringvirkninger både lokalt, regionalt og nasjonalt. Erfaringene, som med denne type bedrifter, vil være viktig å ha med seg i oppfølgingen av matstrategien, sier leder av Markedsutvalget John Anders Lifjell.

Strategien for Matnasjonen Norge ble lagt frem 12. februar og er utarbeidet i samarbeid mellom de tre matdepartementene Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet. Hensikten med strategien er å samle, og synliggjøre, politikk fra tre departementer i en felles ramme for å vise hvordan de henger sammen, og hvordan de kan gi opphav til vekst og verdiskaping.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...