Nea Radio

Tydal:

Regner smittesituasjonen for å være under kontroll

På rett vei: Smittesituasjonen er under kontroll og vaksineringen er i gang. Ordfører i Tydal, Jens Arne Kvello, er optimist. Foto: Stian Elverum/Arkiv

Kommunen har skjerpet enda mer på smittevernet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

– En person er fortsatt smittet, men utover det har vi oversikten, sier ordfører i Tydal, Jens Arne Kvello.

Han forteller videre at en nærkontakt fortsatt er i karantene, men etter det Kvello kjenner til, har ikke vedkommende testet positivt så langt.

– Det er klart, en får en påminnelse om alvoret når vi faktisk får smitte i kommunen, sier ordføreren.

– Vi har vært nøye med smittevernet helt siden mars, men nå har vi skjerpet inn enda mer.

Tiltakene gjelder blant annet hyppigere bruk av hjemmekontor og redusert omfang på politiske møter.

– Dessuten har vi også skjerpet i butikker og andre stopp-punkt som bensinstasjon og spisesteder. Jeg vet at det jobbes svært godt og nøye her.

Foreløpig gjelder innskjerpingen til 18. januar som i resten av Værnesregionen.

– Så avventer vi og ser hvordan det hele utvikler seg og for å høre kommuneoverlegens anbefalinger.

Nabosmitte

Utfordringen for Tydal er potensiell smitte fra nabokommunene. Kvello sier at dette også omfatter Stjørdal.

– Vi har mye hyttefolk her og det er vi veldig glade for at vi har. Men det er klart at dette gjør oss litt mer utsatte enn vi ellers ville ha vært. Når det er sagt så er vi glade for at de som har hytte her kan komme hit og kanskje føle seg litt tryggere. I tillegg er hyttefolket viktig for det lokale næringslivet.

Vaksinerer

Vaksinering er igang i Tydal og så langt har fem personer fått det ettertraktede stikket i armen.

– Det er lagt en plan fra statens side og etter det vi hører skal vi få følge den takten det ble lagt opp til i utgangspunktet.

Kvello mener at innen august eller september, så vil alle innbyggerne i Tydal være vaksinerte.

– Det er selvsagt lov å håpe at prosessen skal gå fortere, men det er dette vi har som utgangspunkt. Jeg mener at vi er på rett vei, sier Jens Arne Kvello.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...