Nea Radio

Nea Radio

Leserbrev:

Regjeringen struper frivillige organisasjoner

Arkivfoto fra leir, tunet til 4H Sør-Trøndelag. Foto: Håkon Rønvik

- Regjeringa foreslår i det fremlagte statsbudsjettet å kutte støtta til over 30 ideelle organisasjoner i Landbruksdepartementet sitt budsjett. Hardest blir vi i 4H bli rammet. Går dette igjennom vil vi miste over 7 millioner kroner, skriver Malmfrid Ervik, styreleder 4H Trøndelag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Regjeringa foreslår i det fremlagte statsbudsjettet å kutte støtta til over 30 ideelle organisasjoner i Landbruksdepartementet sitt budsjett. Dette er organisasjoner som jobber for å engasjere barn og unge og spre info til befolkningen om mat, landbruk, dyrerettigheter og grønn næringsvirksomhet hver eneste dag. Hardest blir vi i 4H bli rammet. Går dette igjennom vil vi miste over 7 millioner kroner.

Disse pengene går i dag til aktivitet for barn og unge i hele landet.

4H Trøndelag har hele 98 lokale 4H-klubber med rundt 2200 medlemmer, først og fremst i alderen 10 til 18 år. Det er også 8 aktive 4H-gårder i vårt nye fylke. Veldig mange ungdommer får organisasjonskunnskap og ledererfaring gjennom styreverv og kurs i 4H. 4H har også stor aktivitet i friluft, og mange 4H-klubber har laga egne naturmøteplasser som er åpne for alle. I tillegg jobber vi med å spre kunnskap om natur og naturbruk og gjør et viktig arbeid med å rekruttere til landbruket og norsk matproduksjon. 4H Trøndelag er etter sammenslåingen det største 4H-fylket i Norge, og det er vi stolte av! Vi har mange gode arrangement og er svært aktive. I år ble det arrangert to fylkesleirer, en i Selbu og en på Jøa. I tillegg har vi mange mindre leirer for de yngste. 4H Trøndelag var også svært synlige på Agrisjå og Trøndersk Matfestival.

De få kronene staten sparer på dette betyr svært mye for organisasjonene og for de viktige samfunnsoppgavene vi er med å løse.

Frivillig sektor er viktig for inkludering, gir ungdom mestring og er med å forebygge både psykiske og fysiske utfordringer. Dette må vi ikke slå beina under.

Vi setter nå vår lit til at Kristelig Folkeparti og Venstre bruker sine klare hoder, varme hjerter, flinke hender og gode helse til å kjempe tilbake støtten til de ideelle og viktig organisasjonene!

Malmfrid Ervik
Styreleder 4H Trøndelag

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...