Nea Radio

Nea Radio

Regjeringen støtter grønne arbeidsplasser

GRØNN: Partene i arbeidslivet starter kampanje for grønne arbeidsplasser. Kampanjen får støtte av Klima og miljødepartementet.
Vibeke Madsen Hammer, adm dir i Hovedorganisasjonen Virke (en av organisasjonene bak initiativet) og klima- og miljøminister Vidar Helgesen. Foto: Jo Randen, KLD

Partene i arbeidslivet, med støtte fra Klima- og miljødepartementet, har startet en kampanje om grønne arbeidsplasser. Målet er å stimulere til økt engasjement og kunnskap om hva som kan gjøres for å kutte utslipp på den enkelte arbeidsplass.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

- Det er viktig at partene i arbeidslivet bidrar til at vi kan innfri Norges klimamål og holde farten oppe i det grønne skiftet. Norge har god tradisjon for samarbeid mellom myndigheter, næringsliv og partene i arbeidslivet. Dette samspillet blir avgjørende for å gjøre Norge til en vinner i den grønne omstillingen, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Norge skal kutte utslippene med 40 prosent innen 2030 og bli et lavutslippssamfunn innen 2050. Det vil kreve grønn omstilling i alle sektorer og et bredt samarbeid mellom myndigheter, næringsliv og partene i arbeidslivet. Gjennom kampanjen Grønne arbeidsplasser vil LO, YS, Akademikerne, Unio, NHO, Virke og KS stimulere til økt engasjement for grønn omstilling og konkrete tiltak for å kutte utslipp på arbeidsplassene.

- Teknologiendringene skjer stadig raskere, og det gir store muligheter for grønn omstilling. Men endringene betyr også uforutsigbarhet og usikkerhet. Derfor må vi arbeide for sosial rettferdighet i omstillingen. Vi må skape verdier og gi folk mulighet til å finne nye jobber, samtidig som vi gjennomfører et grønt skifte i økonomien, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen.

Gjennom kampanjen ønsker arbeidslivets parter å spille en mer sentral rolle i klimaarbeidet. Målet er å bidra til mer oppmerksomhet om hva som kan gjøres på den enkelte arbeidsplass for å utløse klimavennlige tiltak. Et eksempel er hvordan man stimulerer de ansatte til å bruke klimavennlig transport til arbeidsplassene og hvordan virksomhetene kan kutte utslipp i egen varetransport. Kampanjen skal også bidra til at det legges større vekt på klima i innkjøpsprosesser.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...