ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ville ha alkoholservering til klokka 22.00:

Regjeringen sa nei

Kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan. Foto: Arkiv

Administrasjonen i Stjørdal ønsket å åpne ølkranene. Slik ble det ikke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Det var et håp om at den som ønsket å ta et glass vin eller en øl utenfor husets fire vegger i Stjørdal, endelig skulle få anledning til det. Men så sa regjeringen nei.

– Vi var klare til å gå til formannskapet med et forslag om å åpne for servering av alkohol fram til klokka 22.00, sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

– Så når regjeringen nå kommer med forbud om alkoholservering i hele landet, så har jeg forståelse for at restaurantbransjen i Stjørdal syntes dette er krevende.

I kommunen består denne bransjen i stor grad av mindre bedrifter som ikke er en del av større kjede.

– Klarer vi å stå i dette nå så er det ikke utenkelig at lettelsene kanskje blir enda mer omfattende om ikke lenge. Det blir spekulasjoner fra min side, men jeg ser ikke bort fra at regjeringen kan komme til å åpne opp enda mer allerede neste uke.

Reitan er klar over at mange av aktørene dette gjelder har relativt lite å gå på økonomisk.

– Det blir tøffere jo lengre dette pågår. Men som sagt, vi må forholde oss til nasjonale føringer.

Dialog

Kommunedirektøren understreker det gode samarbeidet med bransjen.

– Jeg er glad for at vi har denne tette dialogen vi har. Utfordringen er at vi som kommune har lite å bøte med hva gjeler tiltak til denne bransjen.

Reitan sier videre at det i fjor ble satt i gang mye virksomhet i regi av kommunen, men at dette gikk mest på entreprenører, vedlikehold og den slags.

– Dette er jo tiltak som ikke kommer restaurantbransjen til gode og jeg må være ærlig på at vi som kommune ikke har mye å stille opp med til denne bransjen.

Han mener likevel at mye tyder på at det vil komme flere tiltak og støtteordninger fra sentralt hold om ikke lenge og at disse vil rette seg mot blant annet den utsatte serveringsbransjen.

– Jeg oppfordrer denne delen av næringslivet til å følge nøye med de nærmeste dagene, både i media og på regjeringens og departementenes hjemmesider.

Traff feil

På spørsmål om det er vanskelig å finne fram i jungelen av tiltak og støtteordninger, svarer Reitan at han ikke tror det er problemet.

– Når vi ser på det som skjedde i fjor, så var det ikke informasjon som manglet. Det vi så var at tiltakspakkene traff dårlig for noen grupperinger.

Han mener dette har vært en læreprosess for regjeringen og departementene, så vel som for lokale myndigheter.

– Dette er upløyd mark og alle lærer noe hele tiden. Jeg tror at det som kommer av hjelp fra sentralt hold nå, vil treffe adskillig mye bedre.

Hør intervjuet med Tor Jakob Reitan i avspilleren under:

Nøkkelord

ANNONSE