Nea Radio

Ville ha alkoholservering til klokka 22.00:

Regjeringen sa nei

Kommunedirektør i Stjørdal, Tor Jakob Reitan. Foto: Arkiv

Administrasjonen i Stjørdal ønsket å åpne ølkranene. Slik ble det ikke.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Det var et håp om at den som ønsket å ta et glass vin eller en øl utenfor husets fire vegger i Stjørdal, endelig skulle få anledning til det. Men så sa regjeringen nei.

– Vi var klare til å gå til formannskapet med et forslag om å åpne for servering av alkohol fram til klokka 22.00, sier kommunedirektør Tor Jakob Reitan.

– Så når regjeringen nå kommer med forbud om alkoholservering i hele landet, så har jeg forståelse for at restaurantbransjen i Stjørdal syntes dette er krevende.

I kommunen består denne bransjen i stor grad av mindre bedrifter som ikke er en del av større kjede.

– Klarer vi å stå i dette nå så er det ikke utenkelig at lettelsene kanskje blir enda mer omfattende om ikke lenge. Det blir spekulasjoner fra min side, men jeg ser ikke bort fra at regjeringen kan komme til å åpne opp enda mer allerede neste uke.

Reitan er klar over at mange av aktørene dette gjelder har relativt lite å gå på økonomisk.

– Det blir tøffere jo lengre dette pågår. Men som sagt, vi må forholde oss til nasjonale føringer.

Dialog

Kommunedirektøren understreker det gode samarbeidet med bransjen.

– Jeg er glad for at vi har denne tette dialogen vi har. Utfordringen er at vi som kommune har lite å bøte med hva gjeler tiltak til denne bransjen.

Reitan sier videre at det i fjor ble satt i gang mye virksomhet i regi av kommunen, men at dette gikk mest på entreprenører, vedlikehold og den slags.

– Dette er jo tiltak som ikke kommer restaurantbransjen til gode og jeg må være ærlig på at vi som kommune ikke har mye å stille opp med til denne bransjen.

Han mener likevel at mye tyder på at det vil komme flere tiltak og støtteordninger fra sentralt hold om ikke lenge og at disse vil rette seg mot blant annet den utsatte serveringsbransjen.

– Jeg oppfordrer denne delen av næringslivet til å følge nøye med de nærmeste dagene, både i media og på regjeringens og departementenes hjemmesider.

Traff feil

På spørsmål om det er vanskelig å finne fram i jungelen av tiltak og støtteordninger, svarer Reitan at han ikke tror det er problemet.

– Når vi ser på det som skjedde i fjor, så var det ikke informasjon som manglet. Det vi så var at tiltakspakkene traff dårlig for noen grupperinger.

Han mener dette har vært en læreprosess for regjeringen og departementene, så vel som for lokale myndigheter.

– Dette er upløyd mark og alle lærer noe hele tiden. Jeg tror at det som kommer av hjelp fra sentralt hold nå, vil treffe adskillig mye bedre.

Hør intervjuet med Tor Jakob Reitan i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...