ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Regjeringen legger ned trafikkstasjoner

RØROS: Trafikkstasjonen på Røros ligger Veksthuset, men skal nå legges ned og tjenestene flyttes til Tynset.

Røros og Oppdal mister skranketjenester. – Del av digitaliseringsprosessen, sier distriktsministeren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2020 kl 21:22

ANNONSE
Annonse

Regjeringa vedtok onsdag å legge ned skranketjenesten ved trafikkstasjonene på Røros og Oppdal.

I tillegg mister trafikkstasjoner over hele landet flere av sine tjenester, som muligheten til å ta teoriprøve og førerprøve for ulike kjøretøy.

Dette betyr at alle som sokner til stasjonen på Røros nå må til Tynset, mens oppdalingene på kjøre til Sunndalsøra, for å få utført tjenester ved disse kontorene.

Stortingsrepresentant Heidi Greni fra Senterpartiet kaller vedtaket nok en omdreining på sentraliseringsskruen. Hun lover at dette føyer seg inn i rekken av sentraliseringsvedtak hun nå vil jobbe for å få omgjort.

Foto: Per Magne Moan

Varaordføreren på Røros, Christian Elgaaen (SV), er bekymret for at nedleggelsen av skranketjenestene ved Vegkontoret på Røros kan få konsekvenser for mange. Foto: Per Magne Moan

Uavklart

Varaordfører i Røros, Christian Elgaaen har i dag vært i kontakt med Samferdselsdepartementet for å få avklart hvordan beslutningen om å legge ned trafikkstasjonen på Røros påvirker mulighetene for teoriprøve og oppkjøring for bil på Røros.

Han sier dette virker uavklart i meldingene fra departementet.

– Det er trist og svært beklagelig at regjeringen har bestemt å fjerne viktige tjenester fra trafikkstasjonen på Røros. Når skrankefunksjonene forsvinner, må folk reise til Tynset eller Trondheim for å ordne for eksempel fornyelse av førerkort, eller omregistrering av kjøretøy som ikke kan gjøres digitalt. Dette er tjenester vi må kunne forvente å ha også her, sier Elgaaen.

Digitaliseringsprosessen

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland fra Høyre, mener nedleggelsen av trafikkstasjonene er en del av den pågående digitaliseringsprosessen.

– I stedet for å kjøre og oppsøke et offentlig kontor, så kan du bare gå inn på appen på mobiltelefonen, sier statsråden som mener dette er enklere for alle parter:

INTERVJU OG FOTO: Marius Haugan Lillegjære

Nøkkelord

ANNONSE