Nea Radio

Regjeringen legger ned trafikkstasjoner

RØROS: Trafikkstasjonen på Røros ligger Veksthuset, men skal nå legges ned og tjenestene flyttes til Tynset.

Røros og Oppdal mister skranketjenester. – Del av digitaliseringsprosessen, sier distriktsministeren.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2020 kl 21:22

Regjeringa vedtok onsdag å legge ned skranketjenesten ved trafikkstasjonene på Røros og Oppdal.

I tillegg mister trafikkstasjoner over hele landet flere av sine tjenester, som muligheten til å ta teoriprøve og førerprøve for ulike kjøretøy.

Dette betyr at alle som sokner til stasjonen på Røros nå må til Tynset, mens oppdalingene på kjøre til Sunndalsøra, for å få utført tjenester ved disse kontorene.

Stortingsrepresentant Heidi Greni fra Senterpartiet kaller vedtaket nok en omdreining på sentraliseringsskruen. Hun lover at dette føyer seg inn i rekken av sentraliseringsvedtak hun nå vil jobbe for å få omgjort.

Foto: Per Magne Moan

Varaordføreren på Røros, Christian Elgaaen (SV), er bekymret for at nedleggelsen av skranketjenestene ved Vegkontoret på Røros kan få konsekvenser for mange. Foto: Per Magne Moan

Uavklart

Varaordfører i Røros, Christian Elgaaen har i dag vært i kontakt med Samferdselsdepartementet for å få avklart hvordan beslutningen om å legge ned trafikkstasjonen på Røros påvirker mulighetene for teoriprøve og oppkjøring for bil på Røros.

Han sier dette virker uavklart i meldingene fra departementet.

– Det er trist og svært beklagelig at regjeringen har bestemt å fjerne viktige tjenester fra trafikkstasjonen på Røros. Når skrankefunksjonene forsvinner, må folk reise til Tynset eller Trondheim for å ordne for eksempel fornyelse av førerkort, eller omregistrering av kjøretøy som ikke kan gjøres digitalt. Dette er tjenester vi må kunne forvente å ha også her, sier Elgaaen.

Digitaliseringsprosessen

Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland fra Høyre, mener nedleggelsen av trafikkstasjonene er en del av den pågående digitaliseringsprosessen.

– I stedet for å kjøre og oppsøke et offentlig kontor, så kan du bare gå inn på appen på mobiltelefonen, sier statsråden som mener dette er enklere for alle parter:

INTERVJU OG FOTO: Marius Haugan Lillegjære

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...