Nea Radio

Malvik:

Registrering og munnbind vedtatt

Kommuneoverlege i Malvik, Realf Ording Helgesen. Foto: Skjermdump

Kommuneoverlegen og rådmannen fremmet hastesak i formannskapet.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2021 kl 14:53

Nå skal du registrere hvem som besøker din restaurant, ditt treningssenter eller hvem som sitter på i drosjen din i Malvik. Du skal også bruke munnbind på offentlig sted der avstandsregler kan være vanskelige å overholde, det vedtok ikke uventet et enstemmig formannskap i dag tirsdag.

Oppbevaring av personopplysninger

Høyres Eva Lundemo Fosmo tok til orde for å vurdere hensyn til personvernet i denne saken.

– Dette er et viktig punkt i dette. Virksomhetene dette gjelder skal registrere sine kunder med navn og telefonnummer, og dette skal oppbevares innenfor regelverket. Ikke minst så skal det slettes og makuleres, sa Lundemo Fosmo.

– Hver enkelt virksomhet, restaurant, drosje eller treningssenter må sørge for at dette blir gjort, og personopplysningene skal ikke lagres lenger enn det som er nødvendig for eventuell smittesporing.

Ifølge Datatilsynet vil det normalt ikke være nødvendig å lagre opplysninger om besøkende av smittevernhensyn i mer enn 14 dager.

Kommuneoverlege Realf Ording Helgesen, bekreftet at 14 dager burde være tilstrekkelig for oppbevaring av opplysningen, hvorpå Lundemo Fosmo konkluderte med at hun dermed ikke så behov for ytterligere presisering, eller unntak fra dette i vedtaket.

Saken fortsetter under faktaboksen:

Her skal du bruke munnbind i Malvik

 • Butikker
 • Fellesarealene på kjøpesentre

på serveringssteder med og uten skjenkebevilling unntatt når man sitter ved bordet. Gjelder både ansatte og gjester.

 • Frisør- og skjønnhetssalonger og andre virksomheter med en-til-en kontakt som f.eks. tilbyr hudpleie, tatoveringer, hulltaking (piercing)Gjelder både ansatte og kunder.
 • Tros- og livssynslokaler
 • Lokaler for kultur-, sports-, trenings- og fritidsaktiviteter, for eksempel på kino eller i idrettshaller. For utøverne gjelder ikke dette under selve kultur- /idrettsaktiviteten
 • Venterom hos leger, tannleger og annet helsepersonell
 • I fellesarealer åpent for publikum i offentlige bygg
 • Utendørs i tett befolkede områder (for eksempel bussholdeplasser)
 • Kjøreskoler og annen føreropplæring. Gjelder både ansatte og elever.
 • Påbudet gjelder ikke for elever og ansatte i skoler, SFO og barnehager.
 • Påbudet gjelder hele befolkningen født før 2009 unntatt personer som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind.
 • Påbud om bruk av munnbind på buss og tog (offentlig transport)
 • Påbudet gjelder sjåfør og passasjer for all transport med drosje i Malvik kommune.
 • Påbudet gjelder ikke for barn som er 12 år eller yngre personer som av medisinske årsaker ikke kan benytte munnbind.

Dialog med treningssentra

– Når det gjelder treningssenter, så må vi konstatere at dette er komplisert, sier Ording Helgesen

– Ved aktiviteter med høy intensitet, som for eksempel spinning, så kan vi ikke unnlate å si at dette medføre en risiko, selv om vi ikke har et formelt forbud mot det per nå. Uansett om du er en eller to meter fra hverandre, så vil dette rommet være kontaminert i løpet av kort tid dersom en smittet person er til stede.

Han understreker at han har god dialog med aktørene i bransjen om dette.

– Når vi snakker om trening med lav intensitet, som for eksempel styrketrening i sal, stiller det seg annerledes. Her mener vi at god avstand og spriting av overflater skal være tilstrekkelig dersom hver enkelt viser ansvar og holder seg hjemme ved luftveissymptomer. Ording Helgesen sier videre at det er forståelse for at en hver form for trening vil være vanskelig ved bruk av munnbind.

– Vi ser for oss en situasjon der man bruker munnbindet i fellesarealer, som for eksempel til og fra og i garderober, mens man tar det av når man er der man skal utføre treningen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...