Nea Radio

Nea Radio

Regionrådet Trøndelag Sør går for Støren

Foto: Norsk Kylling AS

Vi ha tilbake Norsk Kylling AS.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.10.2017 kl 10:55

Regionrådet Trøndelag Sør har behandlet situasjonen omkring lokalisering av en ny fabrikk for Norsk Kylling AS, og støtter fortsatt lokalisering på Støren. Virksomheten har i mange år vært en en stor og viktig bedrift for vår region og det vil få svært negative følger for Midtre Gauldal og nærliggende kommuner dersom Norsk Kylling flytter sin virksomhet ut av Støren, heter det i en uttalelse fra regionrådet.

Midtre Gauldal kommune har på kort tid klargjort et stort næringsareal som ikke medfører tap av landbruksjord. Regionrådet mener dette området er godt tilrettelagt for en reetablering av Norsk Kyling AS og dessuten gir rom for eventuelt andre virksomheter som ønsker å etablere seg i tilknytning til den virksomheten, heter det videre i uttalelsen.

Regionrådet mener helt klart at Fylkesmannen ikke tar nok hensyn til jordvernet og de samfunnsmessige utfordringene et slikt vedtak medfører.

Flere mulige nye adresser

I fjor sommer ble det kjent at Norsk Kylling hadde bestemt seg for legge ned fabrikken sin på Støren på grunn av utilstrekkelig kapasitet.

Det ble etter hvert to alternative steder for den nye fabrikken, Furumoen i Orkdal kommune og Sveberg i Malvik, hvorav Orkdal var førstevalget.

Men, eventuell bygging på Furumoen vil medføre omdisponering av dyrket mark og utfordrer jordvernet. Dette har gjort at Fylkesmannen har hatt innsigelser til planene.

For to uker siden skrev Adresseavisen at Fylkesmannen hadde snudd i spørsmålet om Furumoen, og trukket innsigelsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...