ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Røros:

Reduserer besøket på sykehjemmene til 18. januar

Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter er en av institusjonene i Røros som nå får besøksrestriksjoner. Foto: Per Magne Moan

Røros kommune melder at de følger de nye smittevernstiltakene fra regjerningen og retningslinjer fra FHI og har oppdatert rutinene for besøk på sykehjem.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

De to første ukene i januar er det viktig å fokusere på sosial aktivitet i forbindelse med koronapandemien. Med bakgrunn i dette endrer mange kommuner ordningen mad besøk på ulike institusjoner.

Røros kommune følger de nye retningslinjene og reduserer besøk ved sine sykehjem til en til to nærkontakter per beboer.

– Det er bare disse to som kan komme på besøk så lenge disse restriksjonene gjelder, skriver Røros kommune i en pressemelding.

Sykehjemmet vil ta kontakt med beboernes hovedpårørende for å avtale hvem som kan komme på besøk de to neste ukene. Pårørende kan selv også kontakte sykehjemmet.

Redusert besøk gjelder foreløpig fram til 18. januar.

Alle som kommer på besøk, må bruke munnbind under hele besøket. Det er fortsatt viktig å holde  en meters avstand, selv ved bruk av munnbind. 

Her finner du oppdaterte besøksregler på sykehjemmene i Røros.

Røros kommune anbefaler også at beboere i omsorgsboliger har færre nærkontakter som kommer på besøk de neste to ukene.

– Vi har ikke restriksjoner for pårørende til pasienter som ligger for døden og legger selvfølgelig til rette for at de nærmeste pårørende skal få komme inn, melder kommunen.

Nøkkelord

ANNONSE