Nea Radio

Greni:

Reagerer på Rotevatns motorferdselsutvalg

Arkivfoto Foto: Stian Elverum

Mener utvalget er svært skjevfordelt.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Stortingsrepresentant Heidi Greni (Sp) reagerer kraftig på klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn (V) sitt utvalg som skal gjennomgå regelverket om motorferdsel i utmark og vassdrag, og komme med forslag til endringer.

Greni mener flere sider i denne debatten ikke er tatt med i utvalget. Hun savner blant annet representanter fra reiselivsnæringa, kommuner med utbygd løypenett, Snøscooterklubbenes Fellesråd og USS - Utmarkkommunenes Sammenslutning.

– I stedet er det tre representanter fra østlandskommuner som ikke har noe forhold til snøskuter, sier hun og går langt i å mene at dette er et bestillingsverk fra Rotevatn der utfallet er klart.

Vi har i flere dager forsøkt å få en kommentar fra klima- og miljøvernminister Sveinung Rotevatn. Vi har forelagt Grenis bekymringer overfor statsrådens kontor, men vi har ikke fått respons på våre henvendelser.

I en artikkel i Arbeidets Rett denne uken, der Bengt Rune Strifeldt fra Fremskrittspartiet også uttrykker misnøye med utvalget, svarer Rotevatn følgende på kritikken:

– Det er begrenset hvor store slike utvalg kan være og fremdeles jobbe effektivt. For å sikre at alle stemmer blir hørt, har vi organisert arbeidet med et utvalg med fagkompetanse, i tillegg til en referansegruppe der relevante interesser blir representert. Det vil inkludere både snøskuterklubber og miljø- og friluftsorganisasjoner.

Utvalget består av:

1. Førsteamanuensis UiO Jon Christian Fløysvik Nordrum, Drammen (leder)
2. Advokat Frode Andersen Innjord, Arendal
3. Dekan og professor NMBU Eva Irene Falleth, Oslo
4. Styreleder i Alta Turlag Ellen Johanne Kvalsvik, Alta
5. Ordførar Hilde Anita Nyvoll, Nordreisa
6. Kommunaldirektør i Bodø kommune Odd Johan Henriksen, Fauske
7. Politisk nestleder i Norske Reindriftssamers Landsforbund Inge Even Danielsen, Røros
8. Gårdbruker og tidligere leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, Steinkjer

Regjeringen skriver på sine nettsider at mandatet fra regjeringen åpner for en bred gjennomgang av regelverket. Utvalget står fritt til å foreslå endringer i motorferdselloven eller en helt ny lov.

Utvalget skal legge vekt på å skape klare regler som er enklere å praktisere. Motorferdsellova sitt formål om "ut fra spiser samfunnsmessig helhetssyn å regulere motorferdsel i utmark og vassdrag med sikte på å verne om naturmiljøet og fremme trivselen", jf. § 1, ligger fast.

Videre står det at utvalget har bred fagkompetanse innen utmarkforvaltning og juss. Videre har utvalget kommunal forankring fra betenker i landet som har mye erfaring med motorferdsel. Utvalget har også medlemmer som skal belyse interessene fra friluftsliv, samiske interesser, reindrift og grunneiere.

Arbeidet starter så snart som mulig og utredningen leveres innen 1. desember 2023.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...