Nea Radio

FrPs sentralstyre:

Sandaune reagerer på lav kvinneandel

Få kvinner: Gruppeleder i Trøndelag FrP, Lill Harriet Sandaune, skulle ikke ta gjenvalg til partiets sentralstyre. Etter at lista nå består av 14 menn, og Sylvi Listhaug som eneste kvinne, revurderer hun avgjørelsen. Foto: Privat

Lill Harriet Sandaune skulle ikke ta gjenvalg til FrPs sentralstyre. Nå gjør den svært lave kvinneandelen at hun er motivert for å fortsette.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Lill Harriet Sandaune er gruppeleder for FrP i Trøndelag og også avtroppende sentralstyremedlem i partiet. Men da lista over aktuelle kandidater for det nye sentralstyret var klar, reagerte Sandaune.

– Dersom denne lista blir vedtatt, så vil sentralstyret, inkludert varamedlemmer, bestå av 14 menn og en kvinne. Det holder ikke, mener Sandaune.

Den ene kvinnen det er snakk om er Sylvi Listhaug og hun har ikke kommentert situasjonen.

– Jeg er likevel overbevist om at Sylvi mener det samme som meg, dette er ikke et representativt utvalg av befolkningen.

– Det kan virke litt gammelmodig, dette?

– Det er ikke bra utad. partiet må reflektere befolkningen, både når det gjelder kjønn, alder, geografi og andre forhold.

Hun mener at kvinner ikke er like snare til å ta lederverv og ansvar som det menn er.

– Langsiktig arbeid har vist i alle andre partier at kvinner tar ansvar?

– Ja, vi må nok bli enda flinkere til å jobbe med å få flere kvinner fram. Vi har en vei å gå, erkjenner Sandaune.

Hun innrømmer at hun er bekymret for om dette vil kunne slå dårlig ut i valgkampen.

– Som nevnt så er det dette med å reflektere samfunnet vi er en del av. Og så må vi erkjenne at vi har mange flinke kvinner i partiet som er klare for verv. Når vi har muligheten hender det at partiet lar være å gripe den, men velger annerledes, sier Sandaune som nå føler seg motivert til å likevel ta gjenvalg for sentralstyret.

– Dersom det er noen lokallag som mener jeg bør stille, så er det noe jeg sterkt vil vurdere, sier Lill Harriet Sandaune.

Hør intervjuet med Lill Harriet Sandaune i avspilleren under:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...