Nea Radio

Mjøsund om koronamillionen:

Reagerer på Adressas fremstilling

Slår tilbake mot Adressa: Kenneth Mjøsund mener at Adressas sak om koronastøtte til Sommerfæstivalen i Selbu er unyansert. Foto: Andreas Reitan

Festivalsjef og daglig leder i Sommerfæstvialen AS mener Adressa kun ønsket å lage en sak som ga dem klikk.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2021 kl 14:48

Torsdag kveld publiserte Adressa en sak om Sommerfæstivalens koronastøtte på 960 000,-. I saken går det frem at arrangørene ikke hadde noen avtaler med hverken artister eller Årsøya Fritidspark, hvor festivalen har blitt arrangert tidligere.

– Når det kom bare 1200 personer i 2019, så måtte vi nedskalere festivalen til 1000 personer. Dermed måtte vi se på andre områder enn Årsøya, sier Mjøsund.

Han hevder at de hadde to andre aktuelle områder, hvor festivalen kunne arrangeres. Muntlige avtaler var på plass, men arrangørene hadde ikke skrevet noen kontrakter på dette.

– Om man skriver en kontrakt, må man betale. Vi hadde muntlige avtaler og hadde tegnet opp kart, sier han.

Han vil imidlertid ikke fortelle hvilke områder det er snakk om, men at de har vært og inspisert områdene flere ganger. Mjøsund forteller også at festivalen hadde avtaler med artister, men ønsker ikke å si noe om hvem som skulle spille under festivalen. Han sier at det vil komme et presseskriv etterhvert.

– Vi må forholde oss til kulturrådet først, for de vil sikkert komme med noen spørsmål. Vi skal legge frem all dokumentasjon for dem, slik at de får vite alt vi hadde planlagt. Derfor forholder vi oss til kulturrådet først, så tar vi media etterpå, sier Mjøsund.

Saken fortsetter under bildet.

Tilbakeblikk: Lite folk møtte opp under Sommerfæstivalen i 2019. Nå reagerer festivalsjefen på Adressas fremstilling i saken om festivalens koronastøtte. Foto: Sommerfæstivalen i Selbu

– Ren skandaleskaping

Han mener at festivalen har brukt nok tid på media nå.

– Jeg har pratet i tjue timer med Adressas journalist, men han har ikke tatt med noe av vår dokumentasjon. Avisa er kun interessert i å lage en klikksak, sier daglig leder i Sommerfæstivalen AS, Kenneth Mjøsund.

Han mener at avisas fremstilling av saken unyansert, og påpeker at festivalen hadde avtaler om å arrangere i 2020.

– Vi har holdt på så mye med Adressa nå, og journalisten har ikke tatt med dokumentasjonen vi har lagt frem. Dette er ren skandaleskaping, sier han.

I en e-post til Nea Radio skriver reportasjeleder for kultur i Adressa, Børge Sved følgende:

– Vi har ikke mottatt noen form for dokumentasjon fra Sommerfæstivalen som ikke er publisert i saken, men vi har brukt god plass på å la Mjøsund og de øvrige eierne forklare seg. Formålet med saken er ikke å skape skandale, men vi mener det er viktig og relevant å ettergå hvordan koronastøtten forvaltes, og Sommerfæstivalen er en av flere tildelinger vi har skrevet om den siste tiden.

Har planer om ny festival

Kenneth Mjøsund mener at det er viktig å se fremover, nå som kulturlivet i Norge ligger nede med brukket rygg. Dersom det skulle gå i orden med støtten fra kulturrådet, så har de midler til å arrangere festival igjen.

– Dersom dette går i orden, så har vi muskler til å arrangere festival i 2021, i verste fall 2022. Pengene skal ikke brukes på piker, vin og sang. For å si det sånn, sier Mjøsund.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...