Nea Radio

Eggen hyllet med tre poeng

Samtlige Rosenborg-trenere etter milleniumet har fått en fotballeksjon av Eggen. Foto: Per-Erik Ofstad

Flott statue, glimrende spill, men under middels oppmøte til Eggens festaften.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2019 kl 00:17

Noen dagers ferie, litt landslagsfotball og én treningsleir har vi vært vitne til siden sist det ble spilt kamp i Eliteserien. Tre uker etter årsbeste mot Brann ble Nils Arne Eggen hedret med seier over Vålerenga.

RBK-VIF

Resultat: 3-0 (1-0)
Målscorere: Adegbenro, De Lanley, Søderlund
Kveldens Variant: Nils Arne Eggen, generelt.

Energisk

Et uredd Rosenborg åpnet kampen med stor intensitet. De gode tendensene fra Bergen fortsatte, og energien i spillet var iøynefallende. Kanskje kan Horneland nå høste fruktene fra det harde treningsregimet han innførte ved sin ankomst. Søderlund i den møtende rollen ble strålende akkompagnert av Akintola og Adegbenro på kantene. Sistnevnte strålte i likhet med sine kompanjonger offensivt i banen, og var sist på ballen da hjemmelaget tok ledelsen 13 minutter ut i kampen etter et praktangrep. Minutter senere vartet han opp med sesongens hittil nydeligste ögongodis på Lerkendal da han chippet ballen elegant forbi Juárez. Reprisene av dribblingen har visstnok 18-års aldersgrense.

Bunnsolid

I andre omgang falt intensiteten i spillet, og RBK ble noe mer sittende i 4-5-1. Vålerenga slet derimot med å komme til de store farlighetene, og manglet giftigheten til RBK på siste tredel. Rosenborg var skumle på overgangene. 20 minutter ut i omgangen byttet Horneland inn De Lanley, et bytte som straks ga avkastning. Minuttet senere doblet han ledelsen som følge av et håpløst balltap på egen halvdel av VIF. Kvelden ble perfekt da Søderlund fire minutter før full tid sendte Rosenborg opp i 3-0. Foranledningen ble skapt av en meget god Konradsen.

Den nye statuen av Nils Arne Eggen Foto: Per-Erik Ofstad

Kvelden kunne blitt en innertier, men Eggen måtte nøye seg med kanttreff høyre

Statuen var flott, spillet stemte og temperaturen var god. Likevel var det en nøkkelfaktor hva angår feststemning som manglet. Folket. På tross av at kamptidspunktet kanskje ikke var ideelt, og at resultatene ikke har svart til forventningene finnes det ingen unnskyldning for det svake publikumsoppmøtet. 13 320 tilskuere er direkte svakt under en slik anledning. I Rosenborgs klubbhistorie finnes det ingen i nærheten av Eggen, og du skal lete godt for å finne noen på linje med Eggen i norsk klubbfotball også.

Horneland om Søderlund, bredden i laget og publikumsoppmøtet

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...