Nea Radio

RBK videre i cupen etter dramatisk straffesparkkonkurranse

For en gangs skyld var det glissent på Lerkendal mot Odd. Foto: Per-Erik Ofstad

Arild Østbø sendte Rosenborg videre til kvartfinale i cupen med strafferedning.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 31.05.2018 kl 00:19

Onsdag kveld gjestet Odd Rosenborg i fjerde runde av cupen. Rammen rundt kveldens cup-kamp på Lerkendal var ikke helt på høyde med rammen rundt Rosenborgs siste hjemmekamper. Etter kamper med fullsatte tribuner mot Ranheim, Lillestrøm og Brann virket det som om det reduserte mannskapet til hjemmelaget slet med å komme i gang mot Odd.

RBK-ODD

Resultat:9-8 etter straffespark. 2-2eeo. 2-2 etter ordinær tid.
Målscorere: Birk Risa, Anders Konradsen, Tobias Lauritsen, Alexander Søderlund
Kveldens Variant: I fraværet av supportersang fra Kjernen var det tidvis en gutt i tolvårsalderen som tok ansvar og fikk hele stadion til å synge med han. Megafonmannen på øvre øst har fått en utfordrer.

Ikke påskrudd fra start

Rosenborg fikk seg en kalddusj rett etter avspark. To minutter ut i oppgjøret tok Odd ledelsen etter sløvt spill i Rosenborgs bakre rekker. Birk Risa var siste på ballen etter en unødvendig retur fra Arild Østbø i buret. Hjemmelaget tok etterhvert mer tak i kampen, og Konradsen utlignet til 1-1 med en perle av et langskudd halvveis i omgangen. Derfra og inn mot pause var det stort sett Rosenborg det handlet om.

Dominerer uten å score

Rosenborg startet den andre omgangen vesentlig bedre enn den første. Allerede før timen var passert burde hjemmelaget tatt ledelsen etter store sjanser signert Hovland, Reginiussen og Søderlund. Bortelaget måtte finne seg i å tilbringe store deler av omgangen på egen halvdel, men scorte utrolig nok på sin ene visitt over midtstreken. Risa fikk lov til å vende opp og skyte etter passivt forsvarsspill fra Reginiussen, og nok en gang slapp Østbø en farlig retur. Lauritsen var først på returen, og knotet ballen i nota, 1-2. Odd ble ikke lenge i føringen. Kun to minutter senere traff Meling hodet til Søderlund med et innlegg. Headingen gikk via et Odd-bein og i mål.

Ekstraomganger

Det ender 2-2 etter 90 minutter. Dermed fikk 6059 tilskuere på stadion servert nok en halvtime fotball med intensitet på linje med en treningskamp i februar. Hadde Rosenborg vært mer nøyaktig foran motstanders mål og eget mål ville det aldri blitt nødvendig med ekstraomganger. I ekstraomgangene sliter begge lag med å komme til sjanser. En kjedelig halvtime med to slitne lag endte ikke overraskende målløst.

9-8 etter straffer

- Jeg hadde en god følelse før straffesparkkonkurransen for min egen del, og laget sin del. Jeg vet at Arild Østbø er god på straffer, og ventet egentlig bare på at han skulle redde et skudd. Det sier Hedenstad som scoret sikkert på sin straffe i en straffekonkurranse hvor de to lagene tilsynelatende nektet å bomme. I tur og orden traff hver og en med straffene sine. Først etter syv straffer skulle det bli klart at Rosenborg skal spille kvartfinale i cupen. Mens Tore Reginiussen traff på Rosenborgs syvende straffe, reddet Østbø bortelagets syvende straffe. Dermed ble Østbø den store helten, på tross av svake inngripener på Odds scoringer i ordinær tid.

Hedenstad er fornøyd med avansement i cupen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...