RBK videre etter dommerparodi og straffedrama

Glissent på tribunen under første kvalifiseringsrunde til Champions League, men flere vil trolig kjenne sin besøkelsestid mot Celtic i neste runde. Foto: Per-Erik Ofstad

Tre straffer, rødt kort, Bendtner-show og bulgarsk dommerparodi.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Etter tap 1-0 i Reykjavik sist uke var Rosenborg nødt til å heve seg betraktelig foran returoppgjøret mot Valur Reykjavik på Lerkendal. Balansegangen mellom forsvar og angrep var et viktig tema i garderoben før kampen. Hjemmelaget trengte mål, men ble samtidig nødt til å vokte seg for islandske herrer på jakt etter bortemål.

Resultat: 3-1 (3-2 sammenlagt)
Målscorere: Bendtner (2), Anders Trondsen, Sigurdsson
Kveldens Variant: Dommer Stefan Apostolov kan stryke planene om dømming for UEFA de neste ukene og booke hotell på Sunny Beach.

Valur holdt nullen til sidebytte.

RBK klarte ikke å få hull på byllen de første 45 minuttene. Hjemmelaget hadde en rekke sjanser til å ta ledelsen, men klarte ikke å overliste Einarsson i buret hos Valur. Nicklas Bendtner var nærmest etter 11 minutter med en flikk som stusset tverrliggeren. Rosenborg slet med å skape vedvarende trykk mot laget fra Reykjavik, og manglet den nødvendige presisjonen og tempoet fremover. Bortelaget var farlig frempå ved en par anledninger, og viste at de er i full stand til å skape trøbbel for RBK.

Betydelig bedre start på andre omgang

Omtrent ti minutter ut i andre omgang fikk hvittrøyene straffespark etter at kveldens bulgarske kampleder mente at et skudd fra Anders Trondsen gikk via hånda til en islandsk spiller. Straffen så billig ut. Straffesparket skøyt en tydelig lettet Nicklas Bendtner kontant i mål. Et kvarter senere var den høyreiste dansken nok en gang på farten, og kom til innlegg nede ved dødlinja. Innlegget landet på hodet til Anders Trondsen som fikk en enkel jobb med å putte kula i nettet. Her tenkte nok store deler av Lerkendal-publikummet at seieren var i boks, men den gang ei.

Valur sjokkerte

I det 84. minutt bredde det seg en enorm fortvilelse på stadion. Stefan Apostolov blåste i fløyta og pekte på straffemerket etter at Marius Lundemo angivelig hadde handset inne i Rosenborgs sekstenmeter. Reprisene viste tydelig at den bulgarske kamplederen var helt på jordet, og at straffesparket aldri burde blitt gitt. Straffen banket Sigurdsson i nota, og feiret vilt med de drøyt 12 tilreisende fra Island.

Dramatiske overtidsminutter

På stillingen 2-2 sammenlagt mellom Valur og Rosenborg var RBK ute på bortemål. Hele stadion var i harnisk, og diskusjonene om VAR gikk som en farsott i sosiale medier. Store deler av Trøndelag tenkte svært mørke tanker, og undertegnede var i ferd med å forberede svært kritisk spørsmål til Kåre Ingebrigtsen og Co. Da det så som mørkest ut så kun dommeren ut til å være i stand til å redde et svimmelt Rosenborg-lag. Jammen, var det ikke nettopp bulgareren som reddet Rosenborg da han på overtid blåste for nok en hands i boksen til Valur. Nok en gang var straffesparket av det ekstremt tvilsomme slaget. Bendtner sendte Lerkendal til himmels da han sendte ballen via keeper og i mål.

Nå venter en reprise fra fjoråret når Rosenborg møter Celtic i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League neste uke.

En lettet Kåre møtte pressen etter avansement

VAR ble et hett tema etter kampen mot Valur.

Siste nytt i Sport Vis flere

PokerNM: Trøndelag er på plass

PokerNM: Trøndelag er på plass

Ett av årets store høydepunkter for pokermiljøet er i gang og trøndelag er godt representert. Vi har tatt en prat med ekspertkommentator i TV2, Stig Moen som sammen med Martin Iversen sender og kommenterer hver dag fra arrangementet.

Frustrerende kveld for Horneland

Frustrerende kveld for Horneland

Oppdatert: Årets første kamp på Lerkendal ble ingen opptur for RBK.

Over 100 barn på Barnas Femundløp

Over 100 barn på Barnas Femundløp

Barn i alle aldre hadde tatt turen til Gjettjønna for å prøve ut hundesporten lørdag.

17 nye bueskyttere i Galåen

17 nye bueskyttere i Galåen

Mange vil treffe nye venner, og mange vil treffe blinken. Hele 17 ivrige nybegynnere møtte opp til kurs i bueskyting i Galåen samfunnshus i helga.

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

Vellykket Luftpistol-NM og seier til Vigdenes

En uhøytidelig men allikevel viktig revansj for Stjørdalsordføreren under helgas NM i Luftpistol.

NM i Friidrett til Stjørdal 2022

NM i Friidrett til Stjørdal 2022

Stjørdalsalliansen, som representerer friidretten i Stjørdal, møtte mannsterk opp på Friidrettstinget 2019 i Bergen i helga, for å hente hjem NM i Friidrett 2022.

Siste nytt i Trøndelag Vis flere

Nidaros Blues i gang

Nidaros Blues i gang

Den 20. utgaven av Nidaros Blues startet tirsdag.

Storerikvollen ble påskevinneren

Storerikvollen ble påskevinneren

God påske for Trondhjems Turistforening. Sylan hadde størst økning, og Storerikvollen er den desiderte påskevinneren. I Trollheimen hadde Trollheimshytta det beste besøket.

Dagsrapport fra Røde Kors

Dagsrapport fra Røde Kors

Skadefri dag 1. påskedag, tre oppdrag påskeaften.

Ber turfolk samle jervskit

Ber turfolk samle jervskit

Tradisjonen tro oppfordrer Rovdata folk på tur til å samle inn jerveskit i påska. Prøver kan plukkes opp i plastposer og leveres til Statens naturoppsyn (SNO) i området ditt.

Har du tips til saken? Send tips! 72 41 44 00

OPPDATERT: Snøscooterfører skadet i Midtre-Gauldal

Nødetatene på plass.

Pass opp for tyver i påskeferien

Pass opp for tyver i påskeferien

Ferietid er høytid for innbruddstyver. Hvert eneste år øker antall innbrudd i ferietiden, og påska er intet unntak. Det viktigste du kan gjøre er å sikre hjemmet ditt før du reiser, ellers gir du tyvene lett spill.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...