Nea Radio

Så sine nye lagkamerater vinne målrik forestilling

Bjørn Maars Johnsen spiller for Rosenborg ut 2019. Foto: rbk.no

Den nysignerte landslagsspilleren fikk se en uryddig seier av RBK i generalprøven før den viktigste kampen på mange år.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2019 kl 21:10

Horneland gjorde ingen endringer på startelleveren fra de elleve som onsdag startet i Zagreb onsdag. Utfordringen som ventet spillerne under tre døgn etter tapet i Kroatia var derimot en helt annen.

Rosenborg - Stabæk

Resultat: 3-2 (1-1)
Målscorere: Birger Meling (selvmål), Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro, Pål Andre Helland, Kasper Junker

Marerittåpning

Stabæk fikk en drømmestart på kampen. Laget fra Bærum kontret inn 1-0 allerede etter syv minutter. Rosenborg ble tatt i ubalanse, og hurtige Kasper Junker vant en løpsduell med noe mindre temposterke Tore Reginiussen. Meling forsøkte å bryte Junkerens innlegg, men endte istedenfor opp med å sette ballen i eget nett. Minutter senere kunne Akintola satt inn utligningen fra en skummel retur fra Sandberg i Stabæks bur, men stolpen sto i vegen.

Dødballer og vingspill

Som tidligere denne sesongen slet RBK med å spille seg til farligheter gjennom midten av banen. Vingspill og dødballer ble nok en gang nøkkelen mot et kompakt Stabæk-lag. Formspilleren Alexander Søderlund utlignet til 1-1 etter 27 minutter. Akintola vant duellen på første stolpe etter en corner fra Hedenstad, og stusset ballen videre til Rosenborgs nummer 14 som bredsidet ballen i lengste kryss. Inn mot pause hadde Rosenborg ballen mest, mens Stabæk kom til flere farligheter på kontringer og fant stadig rom i Rosenborgs mellomrom. Avstanden mellom forsvarsleddet og midtbaneleddet tillot Stabæk-spillerne å rettvende seg i det farlige mellomrommet.

Sirkus Samuel

Etter pause spilte Rosenborg seg til en rekke gode muligheter. Breddeholderne regisserte angrepene, men avslutningene var for dårlige. Samuel Adegbenro avholdte midt-norsk mesterskap i "flott dribling uten sluttprodukt". Konkurransen var hard, men nigerianeren stakk ikke overraskende av med seieren i kategoriene skuddfinte, innleggsfinte og skuddfinte. Etter timen spilt kronet Adegbenro innsatsen i midt-norsk mesterskap i flott dribling uten sluttprodukt med en scoring. Et nydelig langskudd fra 25 meter i nærmeste hjørne suste forbi hanskene til Sandberg i målet.

Uryddig

Innbytter Helland fikk seg en straffe-scoring med et kvarter igjen av ordinær tid. Straffen ble gitt av Tom Harald Hagen etter at keeper Sandberg bokset ned Hovland i feltet. Åtte minutter før slutt reduserte Stabæk til 3-2 ved Kasper Junker. På tross av flere gode muligheter i sluttminuttene klarte ikke Stabæk å hente igjen RBK. Dermed endte det 3-2 i det som var en noe uryddig forestilling av Rosenborg. Det ga nok ingen enorm selvtillitsboost inn mot tirsdagens kamp som blir den viktigste kampen på mange år for klubben.

Ny landslagsspiss klar for RBK

I pausen ble ikke uventet Bjørn Maars Johnsen presentert som Rosenborg-spiller. Spilleren kom til Trondheim fredag og har i dag kommet til enighet med klubben om de personlige betingelsene. Landslagsspilleren får draktnummer 23, og er ikke spilleberettiget til tirsdagens kamp mot Dinamo Zagreb. Den høyreiste norsk-amerikaneren ankommer klubben på lån fra AZ Alkmaar. 27 åringen passer trolig godt inn i klubbens 4-3-3 med hans fysiske tilstedeværelse og gode egenskaper i oppspills-fasen. Spissen spilte i 4-3-3 da han hamret inn mål for ADO Den Haag i forkant av overgangen til AZ Alkmaar.

Landslagsspissen om formen, Rosenborg, Søderlund og høstens kamper.

Søderlund om Bjørn Maars Johnsen og oppkjøringen til tirsdag.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...