ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Sårt tiltrengt opptur for RBK

Den noe famlende optimismen rundt RBK reflekteres gjennom publikumstallet. Foto: Per-Erik Ofstad

Hornelands første trepoenger i serien er et faktum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2019 kl 00:25

ANNONSE
Annonse

Forandring var stikkordet foran søndagens hjemmekamp, og endring ble det.

Rosenborg - Sarpsborg

Resultat: 1-0 (1-0)
Målscorer: Mike Jensen

Modig eller desperat?

Beskjeden fra fansen var klar før søndagens Eliteserie-oppgjør mot Sarpsborg. De ville se tydelige endringer. Allerede før kampstart kunne man fornemme at Horneland og co ville gi fansen gehør. Hjemmelaget mønstret en startellever få kunne forutsett. For noen var det oppsiktsvekkende at 19-årige Botheim startet til fordel for merriterte Bendtner og Søderlund. Dog, har store deler av supporterne lenge etterspurt at unggutten med den friske mentaliteten skulle få en mulighet fra start i Eliteserien. Meling på kant, og Valsvik på back hintet også om at man ville se en annen dynamikk og andre egenskaper i nye posisjoner ute på banen. Modig vil noen si om elleveren, desperat vil andre si.

Fremme i skoa

38 minutter ut i kampen fikk vi servert førsteomgangens høydepunkt. Mike Jensen nærmest tvingte ballen i mål av pur vilje og besluttsomhet. Scoringen kom etter et innlegg, og skuddet gikk via et Sarpsborg-ben før den snek seg forbi Vasyutin i buret. Et realt gamp-mål, men per dags dato betyr estetikk særdeles lite for kriserammede trøndere. Omgangen forøvring bar ikke preg av festfotball, men var absolutt et skritt i riktig retning mot østlendingene som heller ikke har fått noen drømmestart på sesongen. Spor av inspirert og energisk spill varmet de relativt få som hadde tatt turen til Lerkendal.

Sjeldent viktig høkkertseier

Hjemmelaget førte de siste førtifem minuttene, hadde et tydelig overtak og kom til flere store sjanser. Den store usikkerheten vi har blitt vant til å se fra laget som ikke har alt for mange gode opplevelser i bagasjen, lot ikke til å komme i like stor grad som tidligere. På tross av at Rosenborg kun hadde en knapp ettmålsledelse var det ikke nervøse og overtenkende spillere som gjorde konsekvent enkle feil der ute.

Sarpsborg hadde absolutt sine muligheter, men totalt- og relativt sett var dette en positiv opptreden av hvittrøyene.

Opptur

Rosenborg har likevel sine ting å arbeide med. Forsvarskonstellasjonen til RBK har kort sagt en del å gå på før den kan betegnes som bunnsolid, og angrepsspillerne opptrer ikke akkurat fryktinngytende foran mål. Det mest vesentlige var uansett at Rosenborg fikk sesongens første trepoenger, en god opplevelse og sårt tiltrengt goodwill fra fansen.

Botheim om årets første Eliteserie-seier, egen prestasjon og fremtiden.

Erik Hornelands første møte med pressen i mixed zone uten utelukkende kritiske spørsmål.

Nøkkelord

ANNONSE