Nea Radio

Sårt tiltrengt opptur for RBK

Den noe famlende optimismen rundt RBK reflekteres gjennom publikumstallet. Foto: Per-Erik Ofstad

Hornelands første trepoenger i serien er et faktum.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2019 kl 00:25

Forandring var stikkordet foran søndagens hjemmekamp, og endring ble det.

Rosenborg - Sarpsborg

Resultat: 1-0 (1-0)
Målscorer: Mike Jensen

Modig eller desperat?

Beskjeden fra fansen var klar før søndagens Eliteserie-oppgjør mot Sarpsborg. De ville se tydelige endringer. Allerede før kampstart kunne man fornemme at Horneland og co ville gi fansen gehør. Hjemmelaget mønstret en startellever få kunne forutsett. For noen var det oppsiktsvekkende at 19-årige Botheim startet til fordel for merriterte Bendtner og Søderlund. Dog, har store deler av supporterne lenge etterspurt at unggutten med den friske mentaliteten skulle få en mulighet fra start i Eliteserien. Meling på kant, og Valsvik på back hintet også om at man ville se en annen dynamikk og andre egenskaper i nye posisjoner ute på banen. Modig vil noen si om elleveren, desperat vil andre si.

Fremme i skoa

38 minutter ut i kampen fikk vi servert førsteomgangens høydepunkt. Mike Jensen nærmest tvingte ballen i mål av pur vilje og besluttsomhet. Scoringen kom etter et innlegg, og skuddet gikk via et Sarpsborg-ben før den snek seg forbi Vasyutin i buret. Et realt gamp-mål, men per dags dato betyr estetikk særdeles lite for kriserammede trøndere. Omgangen forøvring bar ikke preg av festfotball, men var absolutt et skritt i riktig retning mot østlendingene som heller ikke har fått noen drømmestart på sesongen. Spor av inspirert og energisk spill varmet de relativt få som hadde tatt turen til Lerkendal.

Sjeldent viktig høkkertseier

Hjemmelaget førte de siste førtifem minuttene, hadde et tydelig overtak og kom til flere store sjanser. Den store usikkerheten vi har blitt vant til å se fra laget som ikke har alt for mange gode opplevelser i bagasjen, lot ikke til å komme i like stor grad som tidligere. På tross av at Rosenborg kun hadde en knapp ettmålsledelse var det ikke nervøse og overtenkende spillere som gjorde konsekvent enkle feil der ute.

Sarpsborg hadde absolutt sine muligheter, men totalt- og relativt sett var dette en positiv opptreden av hvittrøyene.

Opptur

Rosenborg har likevel sine ting å arbeide med. Forsvarskonstellasjonen til RBK har kort sagt en del å gå på før den kan betegnes som bunnsolid, og angrepsspillerne opptrer ikke akkurat fryktinngytende foran mål. Det mest vesentlige var uansett at Rosenborg fikk sesongens første trepoenger, en god opplevelse og sårt tiltrengt goodwill fra fansen.

Botheim om årets første Eliteserie-seier, egen prestasjon og fremtiden.

Erik Hornelands første møte med pressen i mixed zone uten utelukkende kritiske spørsmål.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...