ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Frustrerende kveld for Horneland

Ingen drømmestart for Horneland Foto: Per-Erik Ofstad

Oppdatert: Årets første kamp på Lerkendal ble ingen opptur for RBK.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2019 kl 21:55

ANNONSE
Annonse

Første seriekamp på Lerkendal er høytid, og en merkedag i kalenderen for trøndere år etter år. Men, i år var det unektelig en ekstra spenning knyttet ovenfor årets hjemmedebut. Det siste årets absurde hendelser, sesonginnledninga, ansettelsen av Horneland og det merkelige overgangsvinduet ga kampen en ekstra dimensjon. I forkant av kampen innrømte Horneland at han var optimistisk, men også svært nervøs foran hjemmedebuten. Viktigheten av tre poeng mot Odd, og mer ro i rekkene var helt åpenbar.

RBK-ODD

Resultat: 1-1 (1-0)
Målscorere: Helland, Børven

Utålmodig

Større grunn til å bli nervøs kunne han fått etter kun 8 minutter da Sander Svendsen kun var en supertakling fra Reginiussen unna å løsne skudd fra en særdeles god posisjon. Utover omgangen var det hjemmelaget som produserte de farligste sjansene, og Søderlund var farlig frempå ved flere anledninger. Fraværet av den mildt sagt godt innkjørte 4-3-3-formasjonen vekket naturligvis skepsis blant Lerkendal-publikummet, og man kunne undervegs høre publikum instruere og nærmest korrigere laget ved å gi applaus og bue. Mens direkte spill, overlapper og parantesløp ga applaus fra publikum, ble trilling på tvers og uvante bevegelser belønnet med buing.

Skuldrene senket seg for en stund

To minutter før pause ble Rosenborg belønnet for det økende grepet de fikk på kampen. Hjemmefavoritt Helland banket ballen i mål fra 25 meter i nærmeste hjørne. Et særdeles godt skudd, men heller ingen enorm keeperprestasjon av Rossbach i bortelagets bur. Hornelands skuldre senket seg nok noen hakk inn mot pause. Etter pause justerte derimot skuldrene seg opp noen hakk igjen. 8 minutter etter sidebytte utlignet Børven for gjestene da han kom først på et skudd/innlegg fra Espen Ruud.

Ikke den reaksjonen man hadde håpet

Rosenborg slet med å danne noe som helst av vedvarende press på Odd i andre omgang. Odd startet omgangen godt, og var simpelthen best ute på Lerkendal-matta. Rashani og Svendsen utfordret korridorene, backene fikk avansere og deres sentrale midtbane vant de viktige duellene på midten. Rosenborg slet med å håndtere den kontrigssterke trioen på topp anført av målfarlige Børven. Spissen var svært nær ved å putte sin andre for kvelden ved flere anledninger. I sluttminuttene var det faktisk bortelaget som så ut til å jakte en trepoenger.

Frustrerende

Alt i alt ble det en frustrerende kveld for hjemmelaget. Uavgjortresultatet gir vann på mølla for kritikerne, og gjør nok ikke underverker for det allerede sviktende sesongkortsalget. Hornelands hjemmedebut endte med buing fra publikum i det sluttsignalet gikk.

Ydmyk Horneland i mixed-zone

-Flaut

Nøkkelord

ANNONSE