Nea Radio

Rosenborg mot medalje etter overtidsdrama

Helland viste nok en gang at han fortjener en startplass snarest. Foto: Per-Erik Ofstad

-Når det knapt er 5000 på tribunen blør Rosenborg-hjertet mitt

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2019 kl 23:25

I fem minusgrader og snø fikk Rosenborg nok en ny mulighet til å sikre medalje i Eliteserien mot andreplasserte Bodø/Glimt. Rosenborg har misbrukt mulighet etter mulighet til å kneppe innpå Odds forsprang de siste ukene, men søndag ble alle de tre poengene igjen i Trondheim.

Rosenborg - Bodø Glimt

Resultat: 3-2 (1-2)
Målscorere: Reginiussen, Haugen (2), Helland, Lundemo
Kveldens variant: Kudos til de tilreisende fra Bodø. I helt egen klasse hva gjelder påkledning. Parkas, ull og topplue til den store gullmedalje. Klasseforskjell.

God start

Rosenborg tok tak i kampen fra start, og hadde ballinnhavet. Scenarioet mange fryktet; at Bodø/Glimt skulle gi hjemmelaget en leksjon i nettopp Rosenborg-fotball skjedde ikke, enda. Reginiussen sendte de sorte og hvite i føringen etter kvarteret da han kom først på et strålende hjørnespark av Åsen. Tre minutter senere var det nærmest déjà vu, og Reginiussen burde økt ledelsen på nok en corner fra Åsen.

Straffet hardt

Etter halvspilt omgang fikk Hedenstad en drømmemulighet til å øke ledelsen da han dro seg innover, og fikk avsluttet fra åtte meter. Avslutningen ble for dårlig, og den påfølgende kontringa ble skjebnesvanger. Jens Petter Hauge satte fart mot Rosenborgs sekstenmeter, og ble felt av Reginiussen. Hauge omsatte straffesparket selv, og lagene var like langt.

Make or break

Syv minutter senere blir Rosenborg utspilt av det som trolig er årets mest velspillende lag. Glimt ruller opp, og venstrekant Zinckernagel utfordrer Meling. Etter Meling hadde blitt parkert på det glatte underlaget slo kanten et nydelig innlegg til Hauge, som scoret sitt andre for dagen. En god start hadde utviklet seg til et mareritt.

Utrolig at RBK ikke utlignet

Andreomgang starter med en real Nordlands-storm. Bortelaget satte et solid press på Rosenborg, men de sorte og hvite ridde etterhvert av stormen. Etter 52 minutter brente Rosenborg alle sjansers mor. Valsvik, Jensen, Søderlund og Reginiussen får alle i løpet av få sekunders mellomrom enorme muligheter til å utligne.Søderlund, som ikke har scoret siden oppgjøret mot Mjøndalen i midten av september så bokstavlig talt iskald ut.

Supersub Helland

Innbytter Helland ga laget sårt tiltrengt energi, og skaffet hjemmelaget straffespark etter kun seks minutter på banen. Helland tok straffesparket selv, og var som så ofte tidligere iskald. Da tok kampen fyr. En rekke opphetede situasjoner oppsto, og flere gule kort ble utdelt.

Overtidsdrama

På overtid sendte utskjelte Lundemo Lerkendal-publikummet til himmels. Fra 20 meter fyrte den defensive midtbanespilleren av et skudd som gikk stang inn. Et enormt løft inn mot de enormt viktige kampene som venter. Nå er til og med andreplassen såvidt innenfor rekkevidde. Nest sist på ballen spør du? Pål Andre Helland.

Publikumsvennlig kamp uten godt publikumsoppmøte

Publikumsoppmøtet var som vi har blitt vant til, labert. 12 039 tilskuere var de offisielle tallene, men de facto kan det ikke ha vært så mange inne på stadion. Pål Andre Helland la ikke skjul på hva han mente om publikumstallet i mixed-zone etter kamp. Stemninga ble ikke akkurat bedre av at sivilpoliti på Øvre Øst tok med seg en rekke supportere undervegs i kampen. Det vil det utvilsomt komme reaksjoner på.

Horneland om scoringen til Lundemo, Helland og medaljemulighetene.

Helland om laguttak, publikumsoppmøtet og innspurten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...