Nea Radio

Rosenborg klare for gruppespill i Europa

Søderlund har levert strålende i de to kampene mot Maribor. Foto: Per-Erik Ofstad

OPPDATERT: Hør Meling om interessen som vises ovenfor han, og Moe Dyrhaug om VAR-debuten på Lerkendal.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 13.08.2019 kl 22:27

Rosenborg hadde et strålende utgangspunkt foran returkampen mot Maribor. Seier 1-3 i Maribor var simpelthen noe av det beste RBK har prestert borte i Europa de siste årene. Tirsdag kveld gjensto kun en transportetappe på to ganger 45 minutter før gruppespill i Europa var i boks.

Rosenborg - Maribor

Resultat: 3-1 (6-2 sammenlagt)
Målscorere: Vancas Pozeg, Søderlund, Konradsen (2)
Kveldens Variant: Edvard Sandvik Tagseth presentert som RBK-spiller til stor jubel i pausen. Spennende.

I medvind

Tore Reginiussen og Anders Konradsen var tilbake fra skade og gikk rett inn i førsteelleveren. Det var utvilsomt et Rosenborg-lag med stor selvtillit som inntok Lerkendal-matta. De åpnet trygt og ga Maribor lite rom i korridorer og mellomrom. En kraftheading fra Alexander Søderlund var nære ved å punktere kampen etter et drøyt kvarter, men en særdeles solid redning av Maribors sisteskanse hindret kraftspissen fra nettkjenning. Deretter var det Maribor som tok over. Siste halvdel av førsteomgang var Maribor det førende laget.

Bortelaget førte førsteomgang

Anført av kaptein Tavares og villige sidebacker spilte bortelaget seg til en rekke farligheter. Spissen Tavares gir forøvrig uttrykket "kraftspiss" en helt ny dimensjon. En liten usikkerhet spredte seg i Rosenborg-laget, men slovenerne slet med å få noe ut av tilfellene hvor Rosenborg sto i ubalanse. På overtid av førsteomgang fikk bortelaget belønning for det spillemessige overtaket. En rask spillvending og hakket bedre nøyaktighet på den siste tredelen førte til at godeste Rudi Vancas Pozeg sendte slovenerne i føringen.

Avfeide all tvil

Rosenborg svarte Maribor etter hvilen. Alexander Søderlund utlignet til 1-1 etter 52 minutter. Scoringen kom etter utsøkt forarbeid av særdeles friske Akintola. Et godt innlegg og en smart bevegelse av Rosenborgs nummer 14 var nok til å overliste Kenan Piric i Maribor-buret. Kun 8 minutter senere avgjorde Konradsen i praksis kampen. Indreløperen headet Rosenborg i føringen etter en presis corner fra Hedenstad. Samme mann rundet av festkvelden med et strålende skudd i vinkelen ti minutter før kampslutt. Konradsen er i ferd med å levere en helt enorm sesong.

En play-off står mellom Rosenborg og Champions League

Støtten fra CL-sultne trøndere var på et rekordhøyt nivå under Horneland. I overkant av 18 000 tilskuere tok turen til Lerkendal på en kald og regntung tirsdag kveld. Alt tyder på at det blir fullt hus når Rosenborg skal spille play-off. 6-2 sammenlagt over meritterte Maribor lar seg absolutt høre. Nå er Rosenborg minimum sikret gruppespill i Europa League.

Rosenborg møter Dinamo Zagreb i play-off.

Meling om interessen som vises ovenfor han, Champions League og Konradsens tordentale

Søderlund om egne prestasjoner og vegen videre

Tove om introduksjonen av VAR på Lerkendal

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...