Nea Radio

Helland herjet under comebacket

Helland var tilbake i startelleveren for første gang siden det røde kortet mot Aalesund. Foto: Per-Erik Ofstad

OPPDATERT: Avansementet var aldri i fare for Rosenborg som slo Linfield 6-0 sammenlagt i første kvalifiseringsrunde til Champions League.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.07.2019 kl 23:33

Rosenborg hadde et strålende utgangspunkt foran oppgjøret mot Linfield etter en solid 0-2 seier i Nord-Irland. Formkurven har også i aller høyeste grad pekt oppover den siste tiden, og spørsmålet mange stilte seg var hvorvidt omstendighetene kunne få trønderne til å ta for lett på kveldens oppgave. Svaret på det var kort og greit, nei.

Rosenborg - Linfield

Resultat: 4-0 (6-0 sammenlagt)
Målscorere: Anders Konradsen (2), Akintola, Helland
Kveldens variant: Noen må sitte på et heftig overspill på offside. Overtenning og linjedommere som var i overkant raske på labben ga offsidebonanza.

Trygt og godt

Rosenborg hadde grei kontroll de første 45. Laget viste ingen tegn på at avansementet skulle være i fare, og kontrollerte oppgjøret. Bedre ble det ikke for bortelaget da formspillerne Hedenstad og Konradsen fant hverandre på et hjørnespark etter 20 minutter. En glimrende corner fra høyrebacken, etterfulgt av et solid hodestøt fra indreløperen sendte Rosenborg opp i en tremålsledelse sammenlagt. Ingen prestasjon på høyde med Viking-kampen, men trygt og solid av Rosenborg de første 45.

Avansementet var aldri i fare

Konradsen scoret sitt andre mål for kvelden fem minutter etter hvilen. Godt forarbeid av Pål Andre Helland gjorde at Rosenborgs nummer åtte fikk avslutte upresset fra 11 meter. Formspillerens avslutning var upåklagelig. Nok en strålende prestasjon av indreløperen som har vært sesongens beste spiller for Rosenborg. Innbytter Akintola økte ledelsen til 3-0 tyve minutter før slutt. Gledelig var det at også iskalde Pål Andre Helland fikk vist noen av hans kvaliteter. Profilen scoret Rosenborgs fjerde mål fem minutter før slutt, og var også direkte involvert i to andre mål. Utvilsomt godt for spilleren som har vært iskald denne sesongen.

Gjermund Åsen - Et problem for Rosenborg?

Gjermund Åsen ble hentet tilbake til Rosenborg etter at han forrige sesonge ble assistkonge i ligaen. Spilleren ble trolig tiltenkt tier-rollen i Hornelands nye formasjon, en posisjon som også Pål Andre Helland ble drillet i under sesongoppkjøringen. Nå, et halvt år senere har Rosenborg forlengst gått tilbake til den trygge 4-3-3 formasjonen, og Åsens naturlige rolle som offensiv midtbane foran to dypere midtbanespillere med støtte- og forsvarsplikt eksisterer ikke lengre. Åsen har ikke overbevist i indreløperrollen og hans egenskaper står ikke i stil til kravene Horneland stiller til kantrollen.

Ikke stått til forventningene

Åsen hadde neppe sett for seg at sesongen i all hovedsak skulle bestå av innhopp som ving, indreløper og back supplert av sporadiske plasser i startelleveren mot svakere motstand. Åsen er naturligvis isolert sett mer enn god nok til å starte flere kamper for RBK, men klubbens formasjon tillater ikke spilleren spilletid i hans naturlige posisjon. Per dags dato er han nok en god rotasjonsspiller for klubben, men på lengre sikt vil en spiller av hans kaliber kreve mer spilletid. Åsen er på mange måter et symptom på noe av det som gikk feil i startfasen av prosjekt-Horneland, og spilleren kan bli et problem for klubben på sikt.

I andre kvalifiseringsrunde venter hviterussiske BATE Borisov

Horneland om formspilleren Konradsen, Pål Andre Helland og vegen videre

Anders Konradsen om målene, kampbildet og neste runde i kvalifiseringen.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...