Nea Radio

Får han spissplassen tilbake?

Alexander Søderlund kan bli nødt til å spille andrefiolin dersom Bjørn Maars Johnsen fortsetter i dette sporet. Foto: Per-Erik Ofstad

Bjørn Maars Johnsen overbeviste som spiss da Rosenborg slo Lillestrøm

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rosenborg - Lillestrøm

Resultat: 3-1 (1-0)
Mål: Johnsen (2), Adegbenro, Pedersen

Frisk start

Bjørn Maars Johnsen fikk sin offisielle debut for Rosenborg mot Lillestrøm, og tenninga var det ingenting å si på. Allerede ti sekunder ut i matchen pådro norsk-amerikaneren seg et gult kort, og før kvarteret kunne/burde spissen scoret sitt første Eliteserie-mål. 23 minutter brukte nysigneringa før hans første ligamål kom. Spissen som puttet to mot Strindheim i en treningskamp tirsdag fikk servert en gjennombruddspasning av spisskonkurrent Søderlund, og var iskald i avslutningsøyeblikket. Målet kunne muligens vært annulert for en offside.

Fartsfylt 2. omgang

Før pause kom Lillestrøm med et skikkelig skremmeskudd da Lehne Olsen klemte til fra 20 meter og traff treverket, men det første kvarteret etter sidebytte handlet mye om Rosenborg. Syv minutter etter hvilen førte Adegbenro hjemmelaget opp i 2-0 med et skudd fra 16 meter som gikk via et LSK-bein. Deretter scoret Johnsen kveldens andre etter meget solid forarbeid av Meling. Daniel Alexander Pedersen reduserte til 3-1 etter 64 minutter, men flere scoringer ble det ikke for et slitent LSK.

4-3-3 med to spisser

4-3-3 med Søderlund på kant fungerte sånn passe. Mye av Rosenborgs angrepsmønster bygger på vingspill, og dynamikken ble noe forandret med en svært annerledes kant-type. En klar overvekt av innleggene kom fra Rosenborgs dødelige venstreside, og trøkket i boks ble naturligvis større med to kraftspisser inne i boksen. Med en så tydelig innover-kant som Søderlund ble Hedenstads arbeidsområde også vesentlig større. Backen får vesentlig større rom offensivt i banen, men også mindre hjelp defensivt. Relasjonen mellom backen og Søderlund var ikke spesielt imponerende, men de to spissene fant hverandre ofte.

En ting er sikkert. Det blir tøft for Horneland å velge hvem som skal bekle spissplassen i Rosenborgs optimale ellever fremover.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...