Annonse
Nea Radio

Får han spissplassen tilbake?

Alexander Søderlund kan bli nødt til å spille andrefiolin dersom Bjørn Maars Johnsen fortsetter i dette sporet. Foto: Per-Erik Ofstad

Bjørn Maars Johnsen overbeviste som spiss da Rosenborg slo Lillestrøm

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Annonse

Rosenborg - Lillestrøm

Resultat: 3-1 (1-0)
Mål: Johnsen (2), Adegbenro, Pedersen

Frisk start

Bjørn Maars Johnsen fikk sin offisielle debut for Rosenborg mot Lillestrøm, og tenninga var det ingenting å si på. Allerede ti sekunder ut i matchen pådro norsk-amerikaneren seg et gult kort, og før kvarteret kunne/burde spissen scoret sitt første Eliteserie-mål. 23 minutter brukte nysigneringa før hans første ligamål kom. Spissen som puttet to mot Strindheim i en treningskamp tirsdag fikk servert en gjennombruddspasning av spisskonkurrent Søderlund, og var iskald i avslutningsøyeblikket. Målet kunne muligens vært annulert for en offside.

Fartsfylt 2. omgang

Før pause kom Lillestrøm med et skikkelig skremmeskudd da Lehne Olsen klemte til fra 20 meter og traff treverket, men det første kvarteret etter sidebytte handlet mye om Rosenborg. Syv minutter etter hvilen førte Adegbenro hjemmelaget opp i 2-0 med et skudd fra 16 meter som gikk via et LSK-bein. Deretter scoret Johnsen kveldens andre etter meget solid forarbeid av Meling. Daniel Alexander Pedersen reduserte til 3-1 etter 64 minutter, men flere scoringer ble det ikke for et slitent LSK.

4-3-3 med to spisser

4-3-3 med Søderlund på kant fungerte sånn passe. Mye av Rosenborgs angrepsmønster bygger på vingspill, og dynamikken ble noe forandret med en svært annerledes kant-type. En klar overvekt av innleggene kom fra Rosenborgs dødelige venstreside, og trøkket i boks ble naturligvis større med to kraftspisser inne i boksen. Med en så tydelig innover-kant som Søderlund ble Hedenstads arbeidsområde også vesentlig større. Backen får vesentlig større rom offensivt i banen, men også mindre hjelp defensivt. Relasjonen mellom backen og Søderlund var ikke spesielt imponerende, men de to spissene fant hverandre ofte.

En ting er sikkert. Det blir tøft for Horneland å velge hvem som skal bekle spissplassen i Rosenborgs optimale ellever fremover.

Nøkkelord

Annonse