Annonse
Nea Radio

RBK Kvinner:

Uavgjort i toppkampen

MÅLLØS: Det ble smultring både offensivt og defensivt for Julie Blakstad (midten), Emilie Bragstad (t.h.) og de andre RBK-jentene hjemme mot Vålerenga. Her fra kampen mot Kolbotn. Foto: Henrik Einangshaug

Det ble dramatisk kort tid før kampstart da keeper Kristine Nøstmo måtte kaste inn håndkleet med ryggproblemer. Trener Steinar Lein kastet inn Rugile Rulyte i målet, og vikaren leverte en sterk kamp da RBK spilte uavgjort mot Vålerenga søndag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2020 kl 12:29

Annonse

En halvtime før kampstart fikk Rugile Rulyte vite at det var hun som skulle vokte RBK-buret i toppkampen mot Vålerenga.

Rosenborg - Vålerenga 0-0 (0-0)

RBKs lag:

Rugile Rulyte
Mali Lilleås Næss
Ina Lundereng Vårhus
Kristine Minde
Emilie Bragstad
Cesilie Andreassen
Elin Åhgren Sørum
Emilie Joramo
Lisa-Marie Karlseng Utland
Julie Blakstad
Marit Clausen
-
Sara Kanutte Fornes (fra 60')
Emilie Lein (fra 83')
Siw Døvle (fra 83')

– Jeg fikk jo beskjeden om at jeg må stå 30 minutter før kampen. Så pulsen var jo oppe i 180 sikkert. Men jeg klarte å roe meg ned og konsentrere meg om kampen, forteller den unge reservekeeperen til Nea Radio etter å ha holdt nullen.

Dette var den første kampen i årets sesong RBK kunne stå igjen med rent bur. Men ettersom det også var første gang laget måtte gå av banen også uten å ha scoret selv, så endte det altså med poengdeling på Koteng Arena.

Bortelaget gikk respektløst til verks og spilte seg til to cornere på kampens to første minutter. Rosenborg brukte noen minutter på å komme skikkelig i gang, men fikk etter noen minutter kontroll på ballen og begynte å legge press på Vålerenga, uten å klare å skape de store sjansene.

Praktredning

Momentumet snudde fort da bortelaget etter 17 minutter fikk et frispark i brukbar innleggsposisjon. De påfølgende minuttene måtte RBK forsvare seg mot intet mindre enn fire cornere. På den første av disse var keeper Rulyte kvikk som en katt da hun kastet seg ned og slo avslutningen fra Synne Sofie Jensen ut over dødlinja. Keeperspill av ypperste klasse hindret ledelse for Vålerenga.

– Da den redninga kom så tenkte jeg at dette her har jeg. Den bygget selvtilliten veldig. Når lagkameratene sier "herlig jobba" så blir man selvfølgelig veldig glad, innrømmer Rulyte som nærmest ble overfalt av takknemlige lagvenninner etter redningen.

RBK greide å vinne tilbake initiativet etter cornerkanonaden, og da halvtimen var spilt skulle de svart/hvite omsider få en stor mulighet. Elin Sørum fant Julie Blakstad inne i 16-meteren. Sistnevnte sentret ballen kaldt til Marit Clausen som fyrte av på direkten, men VIFs Ingibjörg Sigurdardottir fikk blokkert og ballen trillet rolig inn til bortelagets keeper Jalen Tompkins.

Ved 39 minutter var RBK nære på igjen, denne gangen på corner. Elin Sørum servet ballen mot lengste stolpe. Der kom Ina Vårhus seg fri og fikk stanget ballen like utenfor. Dermed var det målløst til pause.

2. omgang ble en stillingskrig med to godt organiserte lag. Etter 54 minutter fikk RBK det som ble den siste store muligheten i kampen. Igjen var det Sørum som satte fart framover, og fant på ny Blakstad på venstre kant med en presis langpasning i bakrom. Avslutningen var knallhard men Tompkins fikk bokset ballen unna. En ny periode med flere dødballer halvveis i omgangen førte denne gangen ikke til noen betydelige farligheter for gjestene. VIFs eneste mulighet verdt noen spalteplass etter hvilen var et langskudd fra Sherida Spitse etter 80 minutter. Ballen svevde ubehagelig lavt over tverrliggeren, men Rulyte i RBK-målet så ut til å ha kontroll.

Dermed ble det en målløs kamp.

Nøstmo snart tilbake

Trener Steinar Lein var fornøyd med mye etter kampen, men var samtidig tydelig på at det ble skapt litt for lite offensivt.

– Vi vil jo alltid vinne hjemmekamper. Jeg synes vi fremstår som så bra idag at vi har mulighet til det. Vi slipper Vålerenga til veldig, veldig lite. De får en del dødballer en periode i 2. omgangen, men bortsett fra det så har de ingenting. Så skulle vi gjerne skapt litt mer selv også, men det blir to gode lag som føler litt på hverandre gjennom hele kampen. Vi har ballen mye i 2. omgangen, men klarer ikke å bryte helt gjennom. Så det har jeg skulle ønsket at vi hadde klart, konstaterte Lein.

RBK-treneren var svært fornøyd med innsatsen til keeperreserve Rulyte, og forklarer årsaken til at han måte gjøre en endring i lagoppstillingen kort tid før kampstart.

– Det var Nøstmo som fikk seg en kink i ryggen ikke så mange timer før kampstart. Så da måtte vi hive inn "Rugi" og den oppgaven sto hun med glans. Det er første gang vi holder nullen i år og hun hadde en kjemperedning som var helt fantastisk i 1. omgangen som gjør at vi holder nullen. Det er imponerende av en så ung keeper å bli kastet inn i det og framstå trygg og sikker. Så det lover bra for framtida.

Lein forsikrer at Nøstmo ikke vil være ute med skade over tid.

– Neida. Hun har en slik problematikk. Hun fikk det en del ganger i fjor også, men ikke så tett opptil kamp. Så da fikk vi ikke gjort noe med det. Så hun er nok klar igjen til neste kamp.

Den nevnte neste kampen for RBK Kvinner er lørdag 22. august borte mot Avaldsnes.

Hør hele intervjuet med Rugile Rulyte her:

Hør hele intervjuet med Steinar Lein her:

Annonse