Nea Radio

Håpet om CL knust

En skuffet Horneland møtte pressekorpset etter CL-exiten. Foto: Per-Erik Ofstad

Udyktighet på første- og siste tredel felte Rosenborgs håp om Champions League.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 28.08.2019 kl 01:55

Sjelden de siste ti årene har man sett en råere ramme rundt en Rosenborg-kamp på Lerkendal. Flomlys, nesten 20 000 tilskuere og den sagnomsuste hymnen til Champions League var mer enn nok til å gi noen og enhver gåsehud før kampstart. Utfordringen som ventet RBK var derimot formidabel, en prestasjon av dimensjoner var nødvendig for avansement til gruppespillet.

Rosenborg - Dinamo Zagreb

Resultat: 1-1 (1-3)
Scoringer: Akintola, Gojak

Tok kommandoen

Et heltent Lerkendal-publikum fikk se den drømmeåpningen de hadde håpet på. Ti minutter ut i kampen sendte Akintola hjemmelaget i ledelsen. Mike Jensen kom først på et innlegg av Adegbenro som keeper Livakovic fikk avverget på utrolig vis, men på returen var Rosenborgs nummer 17 raskest ute. Over gjennomsnittet god kok oppe hos kjernen.

Kunne utlignet Dinamos ledelse etter 45 minutter

Rosenborg behold trøkket etter scoringen. Publikum likte det de så, og stadig flere oppfattet at her kunne det være noe stort på gang. Adegbenro herjet med Dinamos høyreside, Søderlund var enorm i sin rolle som oppspillspunkt og Reginiussen tok for seg som alltid. Minuttet før halv tid sto Rosenborg stille. På frispark fra 20 meters hold skøyt Hedenstad ballen i stolpen. Frisparket var nydelig utført, og omgangen sett under ett hadde det ikke vært noe å si på om frisparket hadde funnet nettmaskene.

Drømmetreff avgjorde

Andre omgang startet med et smell. Ikke fra spillerne ute på banen, men fra Kjernens bluss og fyrverkeri. På banen var energien fortsatt der, og Dinamo ble presset bakover. De enorme mulighetene for hjemmelaget uteble derimot. En tabbe av formsvake Hovland var nær ved å sende bortelaget i føringen etter 65 minutter, og bare fem minutter senere avgjorde kroatene kampen. Innbytter Amer Gojak sendte avgårde et skudd med strak vrist fra 20 meter som føyk i vinkelen.

Godkjent

Over to kamper var effektiviteten fremover for dårlig, samtidig som Rosenborg fikk svi for en svak opptreden defensivt i Zagreb. Prestasjonen sett under ett denne CL-kvalifiseringen fortjener honnør, men Europa League er nok nivået Rosenborg hører hjemme på. Play-off for første gang siden 2010 er godkjent.

En noe skuffet Horneland etter CL-exit

Akintola om momentum og mentalitet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...