Nea Radio

Ski-NM:

Udnes Weng og Wiig raskest i prologen

Kathrine Harsem gikk videre fra lørdagens prolog. Foto: Henrik Einangshaug

Ski-NM 2021 er i gang i Granåsen, og det ble en jevn sprintprolog for begge kjønn. En rekke lokale utøvere kvalifiserte seg videre til finalene som starter 11:40 i dag.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Blant kvinnene tok Tiril Udnes Weng seieren, et halvt sekund foran regjerende verdensmester i sprint, Maiken Caspersen Falla. Anna Svendsen fra Tromsø tok 3.plassen.

Flere lokale utøvere gikk videre i kvinneklassen. Kathrine Harsem fra Meråker leverte en god prolog, og gikk inn til 10.plass. Oppdalingen Silje Øyre Slind fulgte like bak på en 12.plass.
Katharina Brudermann fra Østerrike og IL Varden Meråker leverte et av sine beste prologer, da hun gikk inn til en 42.plass.

Sivert Wiig raskest blant herrene

Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes har vært to av de sterkeste sprinterne i Norge på herresiden til nå denne sesongen. Hvorav førstnevnte nærmest har vunnet alt av sprinter han har stilt opp i de siste sesongene. I Granåsen var det derimot en annen som skulle ta prologseieren.
Sivert Wiig fra Gjesdal IL/Team Elon Vest tok en klar prologseier nesten sekundet foran Valnes. Klæbo fulgte like bak på en tredjeplass.

Et av de det var knyttet mest spenning til var Emil Iversen. Iversen gikk inn til en 14.plass i prologen, litt over fem sekunder bak prologvinner Wiig.
Med 35.plass holdt det akkurat ikke for Geir Kristian Hoås fra Lånke. Det gjorde det heller ikke for treningskompis Torstein Buan Røvik fra IL Varden Meråker, som gikk i mål til en 53.plass. Gaute Norland fra Oppdal fulgte på 57.plass.

Det holdt akkurat ikke for Geir Kristian Hoås fra Lånke. Foto: Henrik Einangshaug

Topp 3:

Kvinner:
1. Tiril Udnes Weng, Nes Ski
2. Maiken Caspersen Falla, Strandbygda IL, +0.48 sek
3. Anna Svendsen, Tromsø Skiklubb, +0.97 sek

Menn:
1. Sivert Wiig, Gjesdal IL
2. Erik Valnes, Bardufoss og Omegn Idrettsforening, +0.88 sek
3. Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL, +1.10 sek

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...