Nea Radio

Partier boikotter Alliansen:

- Rasisme, sjikane og løgn

Leder for Demokratene Geir Ugland Jacobsen: -Alliansen driver med sjikane, sier Jacobsen til Nea Radio Foto: Demokratene

Flere politiske partier boikotter partiet Alliansen i debatter. De oppgir flere årsaker, men hovedtrekkene grunngis med rasisme, sjikane og løgn.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2021 kl 14:56

Nea Radio ønsket å gjennomføre en småpartidebatt der Alliansen var inkludert som et av de små partiene. Dette gikk ikke å gjennomføre fordi flere av partiene nektet å stille opp så lenge som Alliansen var til stede.

Leder for Demokratene Geir Ugland Jacobsen sier at Alliansen tråkker over streken og ikke er et seriøst parti.

-De driver med sjikane, sier Jacobsen til Nea Radio.

Han sier at de ikke fokuserer på egen politikk, men prøver å skape usikkerhet om andre partier med det Jacobsen kaller “løgn og fanteri”.

- De finner på ting og bryr seg med andre partiers indre anliggende som ikke har noen med egen politikk å gjøre og som er oppkonstruerte problemer. Som man da man prøver å skape usikkerhet blant velgerne om. Det er en måte å føre valgkamp på som ikke hører hjemme noe sted. Det maler frem et bilde av et såkalt parti som ikke har noe plass i norsk politikk. Folk med så lav moral er ikke Norge tjent med, sier han.

Jacobsen tar også avstand fra det han sier er åpenlys antisemittisme.

- De har en politisk profil som uttrykker klar antisemittisme. Det oppfatter vi å være rasistisk, og det er ikke noe Demokratene vil befatte seg med i hele tatt, fortsetter Jacobsen.

SV topp: - Alliansen vil øke sin oppslutning hvis de får delta i den politiske debatten

SV´s toppkandidat i Nord-Trøndelag Siv Furunes vil boikotte debatter der Alliansen stiller opp. Hun mener at Alliansen vil øke sin oppslutning hvis de blir gitt talerøret i tiden frem mot valget.

- Det er farlige krefter slik at vi må ikke ta dem med i de politiske debattene frem til valget. De bruker løgn og rasisme i partiprogrammet sitt, sier Furunes til Nea Radio.

- Er det ikke slik at den løgnen og rasismen blir avslørt i åpne debatter?

- Tydeligvis ikke siden de er i fremvekst. Da er det ikke måten å møte dem på. Det fungerer heller ikke å faktasjekke noen som ikke bryr seg om det de sier er sant eller ikke, sier Furunes videre.

Trøndelag Fylkeskommune sa nei

Tidligere i sommer var det debatt om Alliansen skulle stille til debatt i skolevalgene. De har ikke eget ungdomsparti og da var spørsmålet om de voksne politikerne i Alliansen skulle få møte ungdomspolitikere i debatt. Fylkesutvalget i Trøndelag fattet et vedtak som gjorde det klart at bare ungdomspartier ville bli invitert til debattene.

Leder for Senterungdommen i Trøndelag Lars Myhr Sandlund syns det blir feil med boikott.

- Det her er en betent sak og Alliansen er et rasistisk og høyreekstremt parti som egentlig ikke hører hjemme i det norske samfunnet eller i den norske samfunnsdebatten, sier Sandlund til Nea Radio.

Han sier at Senterungdommen ikke vil boikotte noen debatter med Alliansen.

- Å boikotte en debatt der Alliansen er med bli feil virkemiddel for da gis de mer oppmerksomhet og de fortjener de ikke i det hele tatt. Vi må heller møte opp å si vårt klare nei til Alliansen, fortsetter Sandlund.

Alliansen svarer

Førestelistekandidat for Alliansen i Trøndelag og Nord-Norge. Bjørn Inge Johansen sier at han er forhåndsdømt.

- Jeg håpet at jeg kunne få bli med i debattene slik at jeg kunne få forklare hva jeg og vi i Trøndelag står for. Men i stedet blir jeg forhåndsdømt. Det er ingen som har gått mere mot fascisme enn meg. Jeg har lagd flere videoer om facsisme og nazisme og hva slags dritt det er og hvor ødeleggende det er å ha en slik suverenitetstanke, sier Johansen til Nea Radio.

- Du sier at du blir tatt under samme kam som det Lysglimt Johansen står for. Hvis han blir kalt en rasist eller har kommet med rasistiske utspill, hva er det som gjør at du vil være med i samme parti?

- Jeg er ikke med i samme parti. Jeg er en frittstående kandidat og stiller for Alliansen fordi de har et valgsystem som gjør at man slipper å forholde seg til en valgkomite, man slipper å melde seg inn i et parti og man står for sin egen politikk, sier Johansen videre.

Johansen sier at man må behandle folk som individer og ikke som et del av et plenum.

- Folk må få en mulighet til å stå for det de er individuelt, og det mener jeg at vi også bør få kunne gjøre i politikken. Jeg tror at mange trønderske politikere kunne tenkt seg den friheten jeg har i Alliansen, sier han.

Leder for Demokratene Geir Håvard Ugland Jacobsen sier at Alliansen tråkker over streken og ikke er et seriøst parti. -De driver med sjikane, sier Jacobsen til Nea Radio.

SV´s toppkandidat i Nord-Trøndelag Siv Furunes vil boikotte debatter der Alliansen stiller opp. Hun mener at Alliansen vil øke sin oppslutning hvis de blir gitt talerøret i tiden frem mot valget.

Leder for Senterungdommen i Trøndelag Lars Myhr Sandlund syns det blir feil med boikott.- Det her er en betent sak og Alliansen er et rasistisk og høyreekstremt parti som egentlig ikke hører hjemme i det norske samfunnet eller i den norske samfunnsdebatten, sier Sandlund til Nea Radio.

Jeg håpet at jeg kunne få bli med i debattene slik at jeg kunne få forklare hva jeg og vi i Trøndelag står for. Men i stedet blir jeg forhåndsdømt. Det er ingen som har gått mere mot fascisme enn meg. Jeg har lagd flere videoer om facsisme og nazisme og hva slags dritt det er og hvor ødeleggende det er å ha en slik suverenitetstanke, sier Johansen til Nea Radio.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...