ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Rannveig fra Rennebu og Melhus droppet ut av skolen – nå er hun tatt opp til talentprogram

TALENT: Rannveig Engdal Danielsen på Circle K Lundamo er plukket ut til å være med på Circle K Norges talentprogram. Foto: Circle K Lundamo

Rannveig Engdal Danielsen trodde utdanningsdøren var lukket for godt etter at hun droppet ut av videregående. Nå har 32-åringen blitt håndplukket til Circle K Norges attraktive talentprogram.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

– Talentprogrammet er en enestående mulighet til å lære meg mer om stasjonsdrift uten å måtte ta pause fra livet mitt med mann, barn og huslån. Det er overveldende og litt rart å være tilbake på skolebenken, men samtidig er det spennende og vanvittig lærerikt, sier Danielsen.

Hun er opprinnelig fra Rennebu, og begynte på Circle K Lundamo i Melhus i januar 2019. Tanken var at dette skulle være en midlertidig deltidsstilling mens hun søkte på andre jobber. Slik ble det ikke.

– Jeg oppdaget raskt at dette var stedet for meg, Her fikk jeg alt i ett: Gode karrieremuligheter, morsomme og uforutsigbare dager og herlige kolleger. Jeg har fått masse ansvar og trives utrolig godt på stasjonen, sier Danielsen.

Melhus-kvinnen trodde hun hadde mistet muligheten til mer skolegang etter at hun droppet ut av skolen. Det var før hun ble valgt ut til talentprogrammet.

– Nå tør jeg drømme litt større. Jeg er ekstremt spent på hva fremtiden bringer. Ønsket er definitivt å drive min egen stasjon, sier Danielsen.

Heldigital rekruttering

På grunn av smittesituasjonen i landet ble rekrutteringen av årets talentkull gjort digitalt. Kandidatene fikk møte HR- og salgsledelsen i Circle K Norge via Zoom. I løpet av en intensiv dag presenterte kandidatene seg selv i plenum, før det ble gruppeoppgaver og dybdeintervju.

Også undervisningsopplegget er heldigitalt, enn så lenge. Det forteller Lene Foldvik, opplæringsansvarlig i Circle K Norge.

– Vi lar oss ikke stoppe av koronapandemien, men det er klart det føles litt rart å ikke ha fysiske samlinger med deltakerne i talentprogrammet vårt. Heldigvis har vi fått til et godt digitalt opplegg, sier Foldvik.

Over to år skal de ni utvalgte talentene lære alt om stasjonsøkonomi, personaladministrasjon og salgsledelse. Utdanningen er lagt opp med både teoretisk innføring og praktiske demonstrasjoner.

Gir kompetanse – får lojalitet

De ni stasjonsmedarbeiderne som er valgt ut til Circle K Norges talentprogram i år, utgjør det 17. kullet i rekken. Dette gjør programmet til ett av de eldste av sitt slag i Norge.

– For oss som selskap har programmet vært en stor suksess. Når vi satser på noen av de fremste og mest ivrige stasjonsmedarbeiderne våre, bygger vi både kompetanse og lojalitet. Nesten sju av ti av de som har gått på programmet siden oppstarten i 2004, jobber fremdeles hos oss, sier Foldvik.

Nøkkelord

ANNONSE