Nea Radio

Trønderbanen:

Ranheim stasjon åpnes 6. april 2021

Fra 6. april kan du ta toget til og fra Ranheim, uansett avgang. Foto: Trønderbanen

Fra og med 6. april vil alle Trønderbanens tog stoppe for av- og påstigning på Ranheim stasjon.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2021 kl 08:20

Etter 48 år vil det endelig bli mulig å reise til og fra Ranheim stasjon med tog. Bane NOR avslutter i disse dager sine arbeider på Ranheim stasjon, og første arbeidsdag etter påske er det klart for av -og påstigning på alle Trønderbanens tog.

– Det er en sann glede for oss i SJ Norge at det nå igjen blir mulig å reise til og fra Ranheim stasjon med Trønderbanens tog. Dette vet vi har vært et stort ønske og behov helt siden persontrafikken ble nedlagt på Ranheim stasjon i 1973, sier kommersiell direktør Lena Angela Nesteby.

Første tog som stopper på Ranheim stasjon den 6. april er Trønderbanens tog fra Trondheim S til Stjørdal som er på Ranheim stasjon kl. 05.14, og dermed har Ranheim endelig et effektivt og etterlengtet togtilbud fra Steinkjer i nord til Melhus og Ler i sør.

– Vi har billettsamarbeid med AtB, så alle med AtBs periodebillett gyldig i sone A eller med ungdomsbillett, kan bruke T:kortet både med reiser i Trønderbanens tog og i AtBs busser mellom Hommelvik - Ler inkludert Trondheim, sier Nesteby.

– Med denne periodebilletten er det altså valgfritt om en vil reise med Trønderbanen eller buss, eller kombinere dem. Det er viktig med kundevennlige og fleksible løsninger, sier Nesteby.

Også Jernbanedirektoratet og Bane NOR er svært fornøyd med åpningen av Ranheim stasjon.

– Ranheim bydel har de siste årene hatt en stor befolkningsvekst. Det er derfor viktig og riktig at vi nå får gjenåpnet Ranheim stasjon. Det er stor satsing på Trønderbanen de neste årene og vi arbeider for at toget skal være et relevant reisevalg, sier Anne Skolmli som er sjef regional samhandling nord og midt Norge i Jernbanedirektoratet.

Prosjektleder i Bane NOR, Kristin Skei, oppfordrer de reisende til å beregne noe ekstra tid til å gjøre seg kjent med reisemønsteret på stasjonen.

– Vi vil skilte godt på stasjonen, og de første dagene vil vi også ha mannskaper på stasjonen ved de mest trafikkerte avgangene. Sikkerheten er alltid viktig for oss, sier Skei.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...