Nea Radio

Ranheim etablerer gatelag

Ranheims daglige leder Frank Lidahl og påtroppende gatelagstrener Ivar Sandvik. Foto: Fotballstiftelsen

Etter over fire måneders planlegging utvides nå antall gatelag i Fotballstiftelsen. Ranheim sparket igang tirsdag. Og klubben får snart selskap av flere i Trondheim.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Gatelag gjennom Fotballstiftelsen og organisert i norske toppklubber er et lavterskel tilbud til mennesker med rusrelaterte utfordringer. Ranheim er nummer 23 i gatelagsfamilien, som hver eneste uke leverer 4.000 rusfrie timer og fikk i fjor over 100 spillere over i lønnet arbeid, skole eller arbeidstreningsprosjekter i og rundt klubbene.

Og i år utvides aktiviteten betydelig. Allerede neste uke følger Raufoss etter med sitt godt planlagte gatelagsprosjekt. Og gode planer pågår både i Bodø og på Bryne - og hos Ranheims naboer på Lerkendal.

Flere aktører

På oppstartsdagen tirsdag var Bjørn Skjæran fra Rosenborg blant de som deltok på et koordinerende møte med Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeens Hveita-lag, Trondheim kommune og Fotballstiftelsen.

- Det er logisk at det i dette kan være et samarbeid med RBK, Frelsesarmeen og andre relevante aktører, slik at vi sikrer et best mulig tilbud som ikke konkurrerer med hverandre med tanke på kollisjoner på tidspunkt, man kan delta på flere aktiviteter osv, sier Ranheims daglige leder Frank Lidahl.

Som tirsdag signerte Klubbavtalen med Fotballstiftelsen. Fra før har klubben fått med seg viktige aktører som jobber på rusfeltet.

- Vi har formalisert et samarbeid med Kirkens Bymisjon og Trondheim Kommune som skal være støttespillere inn mot aktiviteten, og vil den neste perioden også tenke større og se vårt tilbud i sammenheng med et helhetlig tilbud for denne gruppen i Trondheim, understreker Lidahl.

Ambisjoner for mer enn fotball

I fire måneder har klubben, sammen med Fotballstiftelsen, jobbet med hvordan man best mulig bygger et bærekraftig tilbud til ei gruppe som har behov for god aktivitet som skaper flere rusfrie timer. Men ambisjonen går lenger enn å skape positiv aktivitet, tilhørighet og opplevelse av mestring for en sårbar gruppe.

- Ambisjonen er å drive det videre med tilbud om arbeidstrening internt i klubben, praksisplasser hos bedrifter og drømmen er at det for enkelte kan ende med fast jobb til slutt. I Ranheim realiserer vi drømmer, sier Frank Lidahl.

Les mer om Ranheims satsing her

Gatelagsfotballen under Fotballstiftelsen runder 10 år i år. Og i 2021 omfatter satsingen gatelag i norske toppklubber i alle landets fylker - og er med det blant Idretts-Norges største samfunnsprosjekter.

Les mer i Gatelagsportalen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...