Nea Radio

Håndlag: DumDum Boys har vært et av Norges aller beste liveband i over 30 år. Lørdagens konsert var bare en påminnelse om dette. Foto: Anne Gundersen

Rått, vått og magisk

Trondheim Rocks 2019 - FOR en festival

Ingen har større tak på et trøndersk publikum enn DumDum Boys. Slik var det også under Trondheim Rocks. For det trønderske rockehjertet, det slår til takten av Splitter Pine.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2019 kl 19:58

Du kan spørre hvem som helst; det finnes ikke piller mot møkkete vann og det finnes ikke et bedre liveband i Norge enn DumDum Boys. Du skal i hvert fall lete lenge etter noen som mener noe annet. Og de leverer på samme måte som de har gjort siden de eksploderte inn i norsk bevissthet med plata Blodig Alvor Na Na Na Na Na i 1988. Lørdagens konsert på E. C. Dahls arena var bare en påminnelse om dette. For om det finnes et felles trøndersk rockehjerte, så slår det til takten av Splitter Pine.

Rolig øyeblikk: Prepple tok en aldri så liten pause før energien han er kjent for dundret videre. Foto: Anne Gundersen

Festivalslutt

Sammen med Iggy Pop utgjorde DumDum Boys selve kronen på verket for mange under Trondheim Rocks. Og som det funket. Hele festivalen har i det hele tatt funket på alle måter, både når det gjaldt logistikk og artistliste. Selv regnet ble litt stilig denne helga, for vi hatet det liksom sammen. I tillegg til de helt store navnene som Def Leppard, Kiss og overnevnte, fikk publikum også servert Stage Dolls, Motorpsycho og andre hjertevenner, sammen med nøye utvalgte, men mer ukjente band. Helheten var ekspertmessig flettet sammen så og si uten avbrudd i tre hele dager til ende.

- På andre festivaler har det vært sånn at jeg har brukt pausene til å spise og gå på do. Her har jeg måtte se på lista over band og lurt på hvordan i alle dager jeg skal få til å ta meg en pause, sa et medlem av publikum lørdag kveld.

Pappa: Iggy Pop regnes for å være punkens far og lørdag så vi hvorfor. Foto: Anne Gundersen

Opphavet

Iggy Pop er punkens far. Eller gudfar. Han regnes i hvert fall for å være en del av utgangspunktet. DumDum Boys tok navnet sitt etter en låt Mr. Pop skrev sammen med kompisen David Bowie, nemlig DumDum Boys. Mannen er 72 men spretter fremdeles rundt på scenen som en gummistrikk. Så selv om han kanskje har sluttet å klatre like mye i stillasene, så er energien der fremdeles. Og spyttinga og opprøret og alt som gjør Iggy Pop til Iggy Pop. Og da The Passenger - i en lekker og jazza versjon, pyntet på med blåserekke og piano - rullet ut i universet, ja da svaiet det nesten vemodig i et publikum som plutselig skjønte at helga snart var over.

Teater: Si hva du vil om Kiss, men formelen har fungert i et par generasjoner. Why fix it if it ain`t broke. Når det er sagt så er denne turneen et siste farvel til fansen. Foto: Anne Gundersen

Vi glær oss

Før DumDum Boys gikk av scenen var det siste Prepple Houmb sa at de gledet seg til å se kongen sjøl, Iggy Pop. En kan anta at punkens pappa satt i kulissene og hørte på mens ungene herjet på scenen, og at han var stolt. Vi andre gleder oss til Trondheim Rocks 2020. Vi triller ikke terninger i Nea Radio. Men om en skulle satt et tall, ville det blitt med Spinal Taps Nigel Tufnel og hans visdom.

- It goes to eleven.

Rått: Prepple strutter det han har på samme måte som han har gjort i over 30 år. Det er helt greit. Fortsett med det, du. Foto: Anne Gundersen

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...