ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Ny radioserie i påska:

"På tur" med Andreas og Morgan

Trekanten: Fellestur i Trollheimen mellom Gjevilvasshytta, Trollheimshytta og Jøldalshytta. Foto: Morgan Frelsøy.

"På tur" er en ny radioprogramserie for deg som har lyst til å vite mer om Trondhjems Turistforenings turisthytter og stiene mellom dem. Serien er lagd av Andreas Reitan fra Nea Radio og radioreporter Morgan Frelsøy fra Radio E6.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

ANNONSE
Annonse

Da lokalradioveteran Andreas Reitan fra Nea Radio og radioreporter Morgan Frelsøy fra Radio E6 møttes på radiokonferanse, ble de enige om å lage noe sammen.

Ettersom begge liker å ferdes i fjellet både sommer og vinter, utløste dette ideen til en programserie om tur- og overnattingsmulighetene til fjells i fylket vårt. De to fant det derfor naturlig å se nærmere på mulighetene Trondhjems Turistforening gir alle som har lyst til å oppleve turstiene i Sylan og i Trollheimen og turisthyttene foreningen har i disse flotte fjellområdene.

I denne radio- og podkastserien får du høre om tilblivelsen av Trondhjems Turistforening, og om de til sammen 18 hyttene foreningen har gjort det mulig for både medlemmer og ikke-medlemmer å benytte seg av.

Morgan Frelsøy fra Radio E6. Foto: Morgan Frelsøy.

– Du får også bli med på to dagsturer i Trollheimen; og bli med inn på de betjente turisthyttene, der får høre vertskapet fortelle både om sin arbeidshverdag, og om selve hytta. Vi har samtidig sjekket om menyen på turisthyttene holder et nivå som gir gjestene lyst til å komme tilbake, sier Frelsøy.

Andreas Reitan fra Nea Radio. Foto: Privat.

– Vi har også blitt med på tur sammen med Barnas Turlag. Og vi har selvfølgelig ikke glemt betydningen av hvordan en rekke frivillige bidrar med merking av stier og vedlikeholdsarbeid på hyttene, sier Reitan.

Du får også høre om hvordan turfolket selv opplever både turisthyttene og vandringen langs de merkede stiene i fjellet, det være seg om de vil gå alene, med venner, eller på guidet gruppetur i regi av turistforeningen.

Programserien består av 18 program, og de to første av disse sendes i Nea Radio og Radio E6 palmesøndag mellom klokka 16 og 18. Deretter fortsetter programserien gjennom hele påskeuka med to daglige program mellom klokka 10 og 12. De siste programmene i serien, går 2. påskedag mellom klokka 16 og 18.

Etter sending blir programmene lagt ut som podkast på www.nearadio.no

Programserien, «På tur» er et resultat av samarbeid mellom programskaperne, Nea Radio og Radio E6, og har latt seg gjennomføre grunnet støtte fra Medietilsynet.

Trondhjems Turistforening har ikke lagt føringer for- eller på noen måte blandet seg inn programskapernes arbeid. 


Nøkkelord

ANNONSE