ANNONSE
Annonse
Nea Radio

Queens of 705 sang vinteren inn

Foto: Anette Fossmo

Damekoret fra Elvran inviterte publikum til vinterkonsert på Kimen kulturhus.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2019 kl 23:00

ANNONSE
Annonse

Søndagskveld holdt damekoret Queens of 705 vinterkonsert på Kimen kulturhus i Stjørdal. Der kunne de by på alt fra mer tradisjonelle toner som Bruremarsj av Førde til populære pop-slagere som Girls just want to have fun. Med seg på laget hadde de invitert Operaskolen ved Opera Trøndelag og bratsjist Frøydis De Damas, i tillegg til dirigent og solist Mildred Marita R. Røthe og pianist Brage Kristian Einum. Sammen skapte de en dynamisk, musikals aften som publikum både kunne nyte og til tider delta på, da det også var lagt inn allsang i programmet. Flere måneder har gått ned i å sette konsertdrømmen til livet og forberedelsene for kvelden har tatt tid.

Saken fortsetter under radiointervjuet

- Vi har holdt på helt siden sommeren startet! Så dette har vi holdt på med lenge, forteller leder i Queens of 705, Anne Margrethe Bang-Larsen.

Operaskolen ved Opera Trøndelag kom og sang, og de var i jungelen som vi hørte. Det var veldig vakkert å høre på. Også er vi veldig glad for at vi fikk med oss Frøydis De Damas, som bor i Elvran, men som spiller bratsj i Trondheim symfoniorkester og Trondheimsolistene. Og det var en vakker nytelse å sitte og høre på, legger hun til.

Flere dimensjoner: Kor, solist, opera og instrumenter

Korets program er variert og de fremfører ulike genre og stiler, så kveldens vinterkonsert hadde noe for alle og enhver. Man kommer heller ikke unna å bli imponert over de andre innslagene som blir presentert. Dirigent Mildred Marita R. Røthe tar deg med storm med sin imponerende sangstemme når hun har solistrollen i koret og bratsjist Frøydis De Damas kan trollbinde de fleste med sine vakre toner. Barna fra operaskolen viser en energi og en formidlingsevne som de fleste bare kan drømme om. Og helt til slutt kommer pianisten Brage Kristian Einum, som knytter alle numre sammen til en musikals helhet. Det er mange elementer som gir denne konserten en ekstra dimensjon, noe som fungerer veldig godt.

- Det er alltid gøy å ha med operaskolen. Vi har hørt en del av de tidligere og de var full av liv og lyst. Det var skuespill og opera dette, så vi har kommende stjerner i vente, sier Bang-Larsen.

Fornøyd

Dirigent og solist Røthe slutter ikke å imponere, og har også arrangert Vil du værra med mæ hjæm til kveldens vinterkonsert. Noe kor-kollegaene setter stor pris på.

- Vi er veldig fornøyd med kvelden. Spesielt fornøyd er vi med urfremføringen av Vil du værra med mæ hjæm, som Mildred Marita R. Røthe har arrangert. Det var en fantastisk glede å synge den og vi har hatt det så gøy med denne på øvelse, forklarer Bang- Larsen.

Hun får støtte av kor-kollegaene Brit H. Leikvoll og Lillian Balsvik.

- Nå er vi jo ferdig med dette her arrangementet, men vi har jo nye oppdrag som venter på oss. På torsdag skal vi synge til Stjørdal sanitet sitt førjulsarrangement. Det gleder vi oss til, vi har sunget for Stjørdal sanitet tidligere og de er en artig samarbeidspartner å ha, smiler Lillian Balsvik.

- Det er jo det som er så gøy! Vi får jo forespørsler nå og da om forskjellige arrangement som vil ha oss til å synge, det synes vi rett og slett er gøy, legger Brit H. Leikvoll til.

Nøkkelord

ANNONSE