Nea Radio

Provoserte Værnes-ordførere

Illustrasjonsfoto Foto: Hroar Wold Nordhaug

Ordførerne i Værnesregionen er provosert over at det på grunn av den økonomiske situasjonen i politidistriktet ikke kommer til å bli ansatt faste politikontakter i alle kommunene i regionen innen 1. juni, som er oppstartsdato for den nye reformen.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Nå har Trøndelag Politidistrikt ergret på seg ordførerne i Værnesregionen.

1. juni skal den nye politireformen settes ut i livet for fullt, med politikontakter i alle kommuner. Trodde vi.

Nå viser det seg at ikke alle kommunene får den politikontakten som de var lovet, - på grunn av den økonomiske situasjonen, som var begrunnelsen som ble gitt til ordførerne i Værnesregionen denne uka.

Dette provoserer ellers sindige ordførere, som sier dette i ei pressemelding:

- Ordførerne i Værnesregionen er av fungerende lensmann opplyst om at det ikke vil bli ansatt faste politikontakter ved alle kommuner i regionen innen 01.06.18, som er oppstartsdato for den nye reformen. Dette grunnet den økonomiske situasjonen ved Trøndelag Politidistrikt.

Ordførerne ser på en slik beskjed, drøye en måned for reformen rulles ut for fullt, som provoserende. Det er betenkelig at disse utfordringene ikke er oppdaget og kommunisert på et tidligere tidspunkt i reformløpet, eller er disse opplysningene holdt tilbake fra politiets side?

Vi finner dette totalt uakseptabelt, og forlanger, i tråd med lovnader og innhold i reformen, at alle de seks kommunene i Værnesregionen har fast ansatt politikontakt innen reformens oppstart, datert 01.06.18.

Stjørdal 18.04.18

Kari Anita Furunes/ordfører Meråker kommune
Ivar Vigdenes/ordfører Stjørdal kommune
Trine Haug/ordfører Frosta kommune
Ingrid Aune/ordfører Malvik kommune
Ole Bjarne Østby/ordfører Tydal kommune
Ole Morten Balstad/ordfører Selbu kommune

POLITIKONTAKT: Selbu og Tydal er en av kommunene som har fått politikontakt, Tonje Aas. Foto: Andreas Reitan

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...