Nea Radio

Arrangerte fakkeltog i Stjørdal

Protesterer mot foreslåtte kutt

Protesterte: SVs gruppeleder i Stjørdal, Anja Ristad (t.v) og engasjert mor, Line Tørum Amdam, var blant dem som samlet seg i fakkeltog i Stjørdal onsdag ettermiddag for å vise motstand mot kuttene i rådmannens forslag til budsjett. Foto: Anne Gundersen

Onsdag ettermiddag samlet stjørdalingene seg i fakkeltog for å protestere mot kuttene i rådmannens forslag til budsjett.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Rådmannen foreslår kutt i spesialundervisning, kultur og idrett. Onsdag ettermiddag samlet de berørte seg, sammen med opposisjonspolitikere, til fakkeltog utenfor Kimen Kulturhus.

– Målet vårt er å synliggjøre hvordan vi ser på de foreslåtte kuttene, sier Line Tørum Amdam. Hun har to barn som nå opplever kutt i spesialundervisning og har vært en av de framtredende stemmene i det offentlige ordskiftet.

– Jeg håper politikerne som sitter i posisjon når tar dette sterke signalet fra de som berøres, sier SVs gruppeleder i Stjørdal, Anja Ristad.

– Dette er det andre fakkeltoget i løpet av en uke og det må tas på alvor.

Saken fortsetter under lydklippet

Kortene tett til brystet

Rådmannens forslag til budsjett er basert på en bestilling om innsparing fra kommunestyret.

– Foreløpig holder posisjonen kortene tett til brystet så det er vanskelig å si hvordan dette vil forløpe når budsjettet skal behandles før jul. Det kan se ut som om det vil bli vanskelig å redde alle de tiltakene som vi nå er i ferd med å miste, men vi håper jo å kunne berge noe, sier Ristad.

– Det eneste de faktisk kan kutte i, er tjenester og tilbud som ikke er lovpålagte. Det som er lovpålagt er allerede kuttet inn til beinet, mener hun.

Urovekkende rapport

Under forrige kommunestyremøte ble det lagt fram en rapport som viser en urovekkende utvikling i ungdomsmiljøet i Stjørdal. Et økende antall unge havner utenfor og man ser en klar tendens til at flere tyr til rus og kriminalitet.

– Det er skremmende for oss som foreldre at stadig flere ikke vet hva de skal ta seg til på fritida, sier Tørum Amdam som har en datter som sitter i ungdomsrådet i kommunen.

– Hun er sterkt engasjert og protesterer mot at åpningstider både på biblioteket og på ungdomsklubben Carbon strammes inn. Dette er en utvikling vi ikke ønsker, avslutter Line Tørum Amdam.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...