Nea Radio

Problemer med vannet under Yngres Cup

Skal være helt ufarlig

Propp: Vannproblemene i Verket under Yngres Cup på Røros, skyldes avleiringer av naturlige partikler i rørene. Problemet skal være løst i løpet av noen timer. Foto: Fjell-TV

Vannproblemene i Verket på Røros skyldes en løsnet propp med avleiringer i rørsystemet og vil løse seg i løpet av noen timer.

Nea Radio
Nea Radio

Publisert:

Over 1500 mennesker er samlet i Verket på Røros til Rørosbanken Yngres Cup. Nå opplever imidlertid idrettsarrangementet problemer med vanntilførselen og folk har blant annet fått beskjed om å tømme drikkeflaskene.

– Problemene skyldes at naturlige avleiringer som sand og leire har samlet seg i rørene, forklarer leder for kommunalteknikk i Røros kommune, Kristian Horten.

– Det danner seg en propp som kan løsne for eksempel ved høyt vannforbruk og det er dette som nå har skjedd i Verket.

Ufarlig

Horten understreker at vannet er helt ufarlig, selv om det kan se litt lite tiltalende ut.

– Jeg kan ikke få presisert nok at dette ikke medfører noen som helst helsefare. Dette er noe som skjer med jevne mellomrom her på Røros og skyldes naturlige partikler i vannkilden. Det er selvsagt synd at det skjer når så mange mennesker er samlet.

Løses raskt

Horten mener at problemet vil være løst i løpet av få timer.

– Det kan ta alt fra en halvtime til kanskje tre timer. Det kommer an på hvor stor proppen er, rett og slett. Vi må bare få skylt ut det skitne vannet. Han sier at Verket nylig har fått svar på ferske vannprøver som viser at det ikke er noe galt med vannkvaliteten.

– Igjen, dette er ikke farlig, men det er lite lekkert. Vannet kan fint drikkes og folk må ikke være redde for å bruke vannet, selv om det kan være greit å vente til man har fått skyllet gjennom rørene i løpet av kvelden.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...